Due to the Corona virus it is unclear how the programmes will take place. For the latest news please check the course page in Blackboard/Brightspace.

Prospectus

nl en

Werkstuk/Stage Boek, Boekhandel & Uitgeverij

Course
2013-2014

Toegangseisen

Het vak kan alleen gevolgd worden als onderdeel van de minor Boek, boekhandel en uitgeverij. Het maximum aantal deelnemers aan de minor is twintig, plaatsing gebeurt op volgorde van inschrijving.

Beschrijving

Op basis van de gedurende het bijvak besproken stof verricht de student een zelfstandig onderzoek naar een onderwerp van eigen keuze. Daarbij kunnen zowel historische als eigentijdse (of toekomstige) ontwikkelingen worden aangekaart. Eventueel kan dit werkstuk ook worden geschreven in combinatie met een werkervaringsstage van beperkte duur, bijvoorbeeld op de Leidse Universiteitsbibliotheek.

Leerdoelen

Doel van de cursus is het leren uitvoeren van zelfstandig boekwetenschappelijk onderzoek aan de hand van primaire en secondaire bronnen en daarvan op wetenschappelijke wijze verslag doen in een werkstuk.

Rooster

Het rooster is vanaf 1 juni beschikbaar via de website van de opleiding.
h3. Onderwijsvorm

Zelfstandige literatuurstudie en onderzoek.

Toetsing

Werkstuk.

Blackboard

Er zal geen blackboard site beschikbaar zijn voor deze cursus.

Literatuur

Wordt in overleg met de begeleidende docent vastgesteld.

Aanmelden

Studenten melden zich aan via uSis. Bij problemen kan men het secretariaat raadplegen; tel. 071 5272144 of english@hum.leidenuniv.nl.

Contact

Secretariaat Opleiding Book and Digital Media Studies, P.N. van Eyckhof 4, kamer 102C. Tel. 071 5272144; mail: english@hum.leidenuniv.nl.
Studiecoördinator: mw. T.D. Obbens, P.N. van Eyckhof 4, kamer 103C.

Opmerkingen

Alleen aangeboden in het kader van het minorprogramma.