Studiegids

nl en

Schrijftutorials

Vak
2020-2021

LET OP!
Deze collegereeks wordt op de campus gegeven.

Dit college is bedoeld als steuntje in de rug bij het schrijven van je eindpaper voor de BA2 seminars.
De reeks bestaat uit de volgende drie sessies:
1. Bronanalyse; citeren; het vinden van je eigen stem (voorbereiding: lezen en analyseren van nader te bepalen artikel).
2. Hoe schrijf je een goede zin?; structuur van een paragraaf (voorbereiding: onderzoeksvraag/-stelling + antwoord/hoofdargument opstellen ter bespreking).
3. Concrete bespreking eindpaper (voorbereiding: neem wat je af hebt van je eindpaper mee naar de sessie ter bespreking).

Er zijn in totaal 8 groepen waarvoor je je kunt aanmelden. Meld je aan voor een groep die hoort bij een van de BA2 seminars waarvoor je staat ingeschreven.
De meeste docenten van de BA2 seminars hebben deze writing tutorials verplicht gesteld. Check de syllabi van je BA2 seminars of dit zo is.
In deze gevallen telt je aanwezigheid bij de writing tutorials mee voor je aanwezigheidsplicht (en dus de eindbeoordeling) van het desbetreffende BA2 seminar.
Volg je twee of meer seminars die deze tutorials verplicht hebben gesteld? Dan hoef je je voor slechts één tutorial groep aan te melden.

Je mag zelf kiezen voor welke groep je je inschrijft. Maar, let op: je kunt alleen de sessies bijwonen van de groep waarvoor je je hebt aangemeld (dus NIET de eerste sessie van Literatuur, de tweede van Geschiedenis, en de derde van Religie). Dit in verband met de beperkte capaciteit van de collegezalen.
Het schema van de sessies komt begin september op de Brightspace pagina van deze writing tutorials. Bekijk het schema en meld je aan voor één van de groepen.

Vanwege COVID-19 gelden er strengere regels voor colleges die op de campus gegeven worden. Houd je alsjeblieft aan deze regels ten behoeve van ieders gezondheid en welzijn.

  • Kom op tijd. (Niet (veel) te vroeg, en niet te laat.)

  • Houd 1,5 meter afstand. (De collegezalen zijn ingedeeld om dit te faciliteren.)

  • Verlaat de collegezaal niet tussentijds (behalve voor wc-bezoek of noodgevallen; ook tijdens de pauze moeten we zoveel mogelijk op onze plekken blijven zitten. Neem dus iets te eten en te drinken mee, zodat je de zaal niet hoeft te verlaten om iets te halen in de pauze).

  • Verlaat na het college direct de zaal en het gebouw (maar houd hierbij nog steeds 1,5 meter afstand).

  • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wel toegestaan.

101 – HUM Seminar Japan’s Asian Empire & HUM Seminar History 1 (E. Mark & A. Koch)
102 – HUM Seminar Introduction to Japanese Linguistics (K. Yoshioka)
103 – HUM Seminar Popular Visual Culture (D. Müller)
104 – HUM Seminar Introductie Moderne Japanse Literatuur (J. van der Meer)
105 – SOSCI Seminar Japanese Food (K. Cwiertka)
106 – SOSCI Seminar Japanse Religies en Boeddhisme (H. van der Veere)
107 – SOSCI Seminar Sociologie/Antropologie (G. Winkel)
108 – SOSCI Seminar Japanese Anime, Global FandomsSee (M. Crandol)

Zie rooster