Studiegids

nl en

Studeren en Presenteren

Vak
2022-2023

Toegangseisen

Niet van toepassing.

Beschrijving

Beginnen met studeren is niet niks! Dit vak helpt je om wegwijs te raken bij LIACS, laat je zien hoe je je studie het beste aanpakt, en introduceert verschillende belangrijke academische vaardigheden.

Leerdoelen

  • Studenten leren de universitaire omgeving kennen

  • Studenten leren basisvaardigheden die nodig zijn voor een studie informatica

  • Studenten leren presenteren

  • Studenten leren literatuur zoeken en naar bronnen refereren

  • Studenten leren academisch schrijven

  • Studenten leren wat academische fraude en plagiaat is

Rooster

Het meest recente rooster is te vinden op de Studenten-website:

In MyTimetable (login) kun je alle vak- en opleidingsroosters vinden, waarmee jij je persoonlijke rooster kunt samenstellen. Onderwijsactiviteiten waarvoor je je via MyStudymap hebt ingeschreven, worden automatisch in je rooster getoond. Daarnaast kun je MyTimetable gemakkelijk koppelen aan een agenda-app op je telefoon en worden roosterwijzigingen automatisch in je agenda doorgevoerd; bovendien ontvang je desgewenst per e-mail een notificatie van de wijziging. Je kunt notificaties aanzetten bij Instellingen, na login.

Vragen? Bekijk de video, lees de instructie of neem contact op met de ISSC helpdesk. Let op: Joint Degree-studenten Leiden/Delft dienen de informatie uit de Leidse en Delftse MyTimetables samen te voegen om een volledig rooster te zien. Deze video legt uit hoe dat werkt.

Onderwijsvorm

  • Lectures

  • Workshops

  • Practical assignments

Toetsing en weging

Het vak Studeren & Presenteren wordt afgerond met vier opdrachten (zie Assignments), die allen met onvoldoende/voldoende of een goed beoordeeld worden.

Je moet alle vier de opdrachten inleveren, en van die vier moet je er minste drie voldoende afronden om het vak met een voldoende af te sluiten. Wil je een goed behalen? Dan moet je voor minstens 3 opdrachten een goed halen.

Literatuurlijst

Materiaal komt op Brightspace.

Inschrijven

Met ingang van het collegejaar 2022-2023 ben je als student zelf verantwoordelijk om je tijdig, dat wil zeggen 14 of 28 dagen voor aanvang van het vak, in te schrijven. Dat kan via MyStudymap. Dit doe je twee keer per jaar: één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 1 en één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 2.

Inschrijven voor vakken in het eerste semester is mogelijk vanaf juli; inschrijven voor vakken in het tweede semester is mogelijk vanaf december. Eerstejaars bachelorstudenten worden voor semester 1 door de facultaire studentenadministratie ingeschreven; zij hoeven dit niet zelf te doen. Zie voor meer informatie deze pagina (tab Wiskunde en Natuurwetenschappen)

Daarnaast is het voor alle studenten, inclusief eerstejaars bachelorstudenten, verplicht om zich in te schrijven voor tentamens én de inschrijving voor elk tentamen in My Studymap te bevestigen. Dit kan tot en met uiterlijk 10 kalenderdagen voorafgaand aan het tentamen. Zonder geldige voorinschrijving én bevestiging in My Studymap kun je niet deelnemen aan het tentamen.

Uitgebreide informatie over de werking van MyStudymap vind je hier.

Contact

Onderwijscoördinator LIACS bachelors

Opmerkingen

Niet van toepassing.