Studiegids

nl en

Business Insights & Leadership

Vak
2023-2024

Toegangseisen

De vakken zijn alleen te volgen als onderdeel van de Minor Internationaal en Intercultureel Management (30 ec). Het behalen van de vakken uit het eerste semester is verplicht voor deelname aan het tweede semester.
Om te kunnen starten met IIM moet je minimaal het Bindend Studie Advies (45 ec) hebben behaald.

Beschrijving

In deze collegereeks zullen Business Cases centraal staan, waarin je waardevolle vaardigheden zal ontwikkelen die je zullen helpen in je carrière. Case studies bieden een unieke kans om de theorie in de praktijk te brengen en te begrijpen hoe bedrijven problemen oplossen en succesvol zijn geworden.
Het bestuderen van Business Cases helpt je bij het ontwikkelen van analytische en kritische denkvaardigheden, waarmee je complexe problemen kunt oplossen en beslissingen kunt nemen op basis van gegevens en feiten. Je zult ook in staat zijn om de strategieën en tactieken te begrijpen die bedrijven gebruiken om te groeien en te slagen in de markt.
Bovendien zul je in staat zijn om te leren van de fouten en uitdagingen van anderen, waardoor je in staat bent om deze te vermijden of aan te pakken wanneer je zelf met soortgelijke uitdagingen wordt geconfronteerd. Dit is een onmisbare vaardigheid in elke branche en zal je helpen om jezelf te onderscheiden van andere professionals.
Wekelijks behandelen we een Business Case. Per case wordt een nota geschreven en tijdens de bijeenkomsten bespreken we de verschillende uitkomsten. De docent bespreekt tevens de samenhang met de literatuur m.b.t. de in de case aan de orde komende onderwerpen.

Leerdoelen

Toepassing van theoretische concepten:

Je leert hoe je theoretische concepten kunt toepassen op de praktijk. Zo leer je hoe je deze concepten kunt gebruiken om problemen op te lossen en beslissingen te nemen.

Analytische vaardigheden:

Door het onderzoeken van echte problemen en het analyseren van gegevens en informatie ontwikkel je jouw analytische vaardigheden. Je leert hoe je de informatie kunt interpreteren en conclusies kunt trekken.

Kritisch denken:

Door het bestuderen van business cases leer je hoe je kritisch kunt denken en complexe problemen kunt oplossen. Je leert hoe je verschillende perspectieven kunt overwegen en weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Teamwerk:

Je leert effectief samenwerken in groepen. Zo leer je hoe je ideeën kunt delen en hoe je kunt bijdragen aan het oplossen van problemen.

Communicatievaardigheden:

Door het presenteren van jouw bevindingen aan anderen en het deelnemen aan discussies ontwikkel je jouw communicatievaardigheden. Je leert hoe je jouw ideeën effectief kunt overbrengen en hoe je feedback kunt geven en ontvangen.

Besluitvorming:

Door het bestuderen van business cases leer je hoe je beslissingen kunt nemen. Zo leer je hoe je weloverwogen beslissingen kunt nemen en hoe je verschillende perspectieven kunt overwegen om tot een oplossing te komen.

Rooster

De roosters zijn beschikbaar via My Timetable.

Onderwijsvorm

  • Werkcollege

Toetsing en weging

Toetsing

Aan het einde van de collegereeks zal een individuele toets worden afgenomen die bestaat uit een Business Case. Dit is een openboektentamen.

Weging

Het tentamen heeft een weging van 100%.

Herkansing

Het tentamen kan herkanst worden.

Inzage en nabespreking

Uiterlijk bij het bekendmaken van de uitslag van het tentamen wordt aangegeven op welke wijze en op welk tijdstip de nabespreking van het tentamen plaatsvindt. Er wordt in ieder geval een nabespreking georganiseerd indien een student hiertoe verzoekt binnen 30 dagen na bekendmaking van de uitslag.

Literatuurlijst

  • Philip Kotler & G. Armstrong, Principes van Marketing, 7e druk (Pearson 2017).

Inschrijven

Inschrijven via MyStudyMap is verplicht.

Contact

  • Voor inhoudelijke vragen, neem contact op met de docent (rechts in informatiebalk).

  • Voor informatie over inschrijvingen, toelating, etc: Onderwijsadministratie Huizinga.

Opmerkingen

Het is het belangrijk dat je actief participeert. Dit geeft jou namelijk de kans om jouw begrip van de theorieën en concepten te verdiepen en jouw analytische vaardigheden te ontwikkelen. Tevens is het een goede voorbereiding op het tentamen..