Studiegids

nl en

Modelleren met Analyse

Vak
2024-2025

Toegangseisen

Analyse 1, Analyse 2, Gewone differentiaalvergelijkingen (verplicht)

Beschrijving

In dit vak wordt een begin gemaakt met het aanleren van de modelleercyclus. Studenten krijgen een probleemstelling aangereikt zoals deze ook uit de praktijk zou kunnen komen. Vervolgens stellen de studenten een wiskundig model op en leveren ze aan de hand daarvan een antwoord op de oorspronkelijke vraag. De studenten moeten uitleggen aan niet-wiskundig publiek wat de resultaten van hun onderzoek zijn.

Leerdoelen

  • Het begrijpen en kunnen toepassen van de modelleercyclus;

  • Leren werken in teamverband

  • gebruiken van een tool als Matlab om wiskundig te simuleren

  • schriftelijke en mondelinge rapportage

Rooster

In MyTimetable (login) kun je alle vak- en opleidingsroosters vinden, waarmee jij je persoonlijke rooster kunt samenstellen. Onderwijsactiviteiten waarvoor je je via MyStudymap hebt ingeschreven, worden automatisch in je rooster getoond. Daarnaast kun je My Timetable gemakkelijk koppelen aan een agenda-app op je telefoon en worden roosterwijzigingen automatisch in je agenda doorgevoerd; bovendien ontvang je desgewenst per e-mail een notificatie van de wijziging. Je kunt notificaties aanzetten bij Instellingen, na login.

Vragen? Bekijk de video, lees de instructie of neem contact op met de ISSC helpdesk. Let op: Joint Degree studenten Leiden/Delft dienen de informatie uit de Leidse en Delftse MyTimetable's samen te voegen om een volledig rooster te zien. Deze video leg uit hoe dat werkt.

Onderwijsvorm

Studenten werken in groepjes van ca vier aan een project. Hierbij is begeleiding beschikbaar van tutoren. Verder zijn er enkele hoorcolleges.

Toetsing en weging

Het vak bestaat uit twee praktische oefeningen: een voordracht aan het begin van het project (20%), een verslag voor een analyse project (80%). Alle twee zijn niet herkansbaar.

Literatuurlijst

wordt later bekend gemaakt.

Inschrijven

Inschrijven voor het vak gaat via MyStudyMap. Mystudymap.
Dit doe je twee keer per jaar:

  • Inschrijven voor vakken in het eerste semester is mogelijk vanaf juli;

  • Inschrijven voor vakken in het tweede semester is mogelijk vanaf december.

Daarnaast is het voor alle studenten, inclusief eerstejaars bachelorstudenten, verplicht om zich in te schrijven voor tentamens via MyStudymap. Zonder geldige voorinschrijving in MyStudymap wordt het tentamenresultaat niet verwerkt.

Contact

via email

Opmerkingen