Studiegids

nl en

Participatory Action Research Part B with Interdisciplinary Reflection and Coaching

Vak
2025-2026

Toegangseisen

Deze cursus is alleen toegankelijk voor studenten die zijn toegelaten tot de minor “Co-Creating a Healthy Society”.

Beschrijving

In deze module besteden studenten één dag per week aan veldwerk, waarbij zij reflecteren op hun ervaringen met verschillende stakeholders. Het veldwerk is gericht op het bedenken en ontwikkelen van (een deel van) een interventie voor sociaalwetenschappelijke vraagstukken of problemen, samen met betrokkenen. Ze krijgen training in participatief actieonderzoek, met begeleiding op het gebied van co-creatie. Daarnaast monitoren studenten hun voortgang en persoonlijke ontwikkeling. Ook ontwikkelen ze vaardigheden om hun onderzoeksbevindingen op een effectieve manier te delen met een breder publiek.

Leerdoelen

Studenten zullen:

  • Vaardigheden ontwikkelen in het toepassen van wetenschappelijke methoden voor participatief actieonderzoek.

  • Creatieve methoden succesvol kunnen toepassen in hun onderzoek en bij het delen van onderzoeksbevindingen.

  • In staat zijn om de perspectieven en behoeften van de doelgroepen te achterhalen voor de ontwikkeling en uitvoering van interventies.

  • Reflecteren op de eigen rol en persoonlijke ontwikkeling binnen een transdisciplinaire context.

  • Effectief leren samenwerken binnen een interdisciplinair team.

  • Vaardigheden ontwikkelen om een co-creatie bijeenkomst faciliteren.

Rooster

Het rooster van deze cursus vind je in MyTimetable

Onderwijsvorm

  • Werkgroepen met coaching

  • Veldwerk met verschillende belanghebbenden

Toetsing en weging

  • Presentatie interventie voor stakeholders (groepsopdracht)

  • Schriftelijk verslag over interventie (individueel)

  • Persoonlijk reflectieverslag (individueel)

Het instituut hanteert vaste regels rond cijferberekening en volgt tevens het beleid van de Faculteit der Sociale Wetenschappen om, met behulp van software, werkstukken van studenten systematisch op plagiaat te controleren. Alle studenten zijn verplicht om de Toets Wetenschappelijke Integriteit met een score van 100% af te ronden, zodat ze inzicht krijgen in de toepassing van integriteit bij het schrijven van wetenschappelijke teksten. De studenten krijgen toegang tot de toets via een module op Brightspace. Bij het constateren van fraude worden disciplinaire maatregelen genomen. Studenten worden geacht de informatie over deze twee onderwerpen te kennen.

Literatuurlijst

Deze cursus maakt gebruik van BrightSpace. Studenten ontvangen een syllabus met alle praktische informatie over het minor programma. Specifieke informatie over cursussen, zoals literatuur en online middelen, zal worden geleverd door de cursuscoördinatoren.

Inschrijven

Deze cursus is alleen toegankelijk voor studenten van de minor “Co-creating a Healthy Society”. Het is alleen mogelijk om je in te schijven voor de volledige minor, niet voor individuele cursussen. Inschrijving voor de minor vindt plaats via EduXchange.

Contact

Dr. Coen Wirtz, Universiteit Leiden c.wirtz@fsw.leidenuniv.nl