Studiegids

nl en

Language Acquisition 6: From Script to Print: Academic Writing in Theory and Practice

Vak
2008-2009

De cursus Script to Print is een vervolgcursus op de eerstejaarscursus From Scratch to Script. De deelnemers oefenen hun kennis van de Engelse grammatica, interpunctie, spelling en stilistiek in korte redigeeropdrachten. In deze oefeningen vergroten studenten ook hun kennis van collocatie. Daarnaast leren zij een aantal technieken die hen zullen helpen met meer gemak en zelfvertrouwen te schrijven, bestuderen zij de taalkundige kenmerken van academische teksten en krijgen zij oefening in het schrijven van academische teksten. De tijdens de cursus vervaardigde opdrachten vormen een portfolio. Om de cursus succesvol te kunnen afronden, moet deze portfolio op tijd compleet zijn. In de hoorcolleges bekijken we academisch schrijven vanuit een aantal theoretische perspectieven.

Rooster

Beschikbaar vanaf 1 juni op het internet.

Onderwijsvorm

Een uur hoorcollege en een uur werkcollege per week.

A la carte- en contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden [hier](http://www.letteren.leidenuniv.nl/onderwijs/contractonderwijs/inschrijven.jsp meer) informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

*verdieping van kennis van de Engelse grammatica, spelling en interpunctie; *oefening in het schrijven van academische teksten; *oefening in het redigeren van academische teksten; *kennis van een aantal theorieën over academisch schrijven, retoriek, genre-analyse en het vermogen deze toe te passen; *kennis van en oefening in collocaties.

Literatuur

*Lea, Diana. Oxford Collocations Dictionary for students of English. Oxford: Oxford University Press: meest recente druk. *Swan, Michael. Practical English Usage. Oxford: Oxford University Press: meest recente druk.

Toetsing

Tentamen (100%).

Informatie

Secretariaat Opleiding Engels, P.N. van Eyckhof 4, kamer 102c, Tel 071 – 5272144. English@let.leidenuniv.nl

Blackboard/webpagina

Cursus wordt ondersteund door Blackboard.