Studiegids

nl en

Geografie van het Midden-Oosten

Vak
2008-2009

Het grote studieveld van het Midden-Oosten is ten behoeve van deze inleiding verdeeld in vier deelgebieden: de Maghrib, de Mashriq, het Turkse en het Iraanse cultuurgebied. Aan de hand van drie thema’s stellen de docenten een vergelijkend onderzoek in naar hedendaagse cultuurelementen uit de verschillende regio’s. In een inleidend college worden de hoofdvragen nader uitgewerkt. Het eerste blok behandelt de fysische en sociale geografie van de vier regio’s. Het tweede blok behandelt de plattelands samenlevingen, het derde de steden.

Rooster

Rooster

Onderwijsvorm

Hoorcollege

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

Het doel van dit vak is om een overzicht te geven van de geografie van de regio’s die in de studie centraal staan. Naast feitelijke kennis over topografie wordt er naar gestreefd de student een goed overzicht te verschaffen van cultuurelementen die een belangrijke rol spelen in het Midden-Oosten. De informatie die in deze cursus verschaft wordt vormt een kader voor de rest van de opleiding.

Literatuur

Wordt later bekend gemaakt.

Toetsing

-

Informatie

Prof. Dr. L.P.H.M. Buskens

Blackboard/webpagina

Blackboard

Opmerkingen

-

Overzicht

-

Toelatingseisen

Geen.