Studiegids

nl en

BA1-seminar: Literatuur

Vak
2008-2009

Het college “BA-1 seminar” biedt een algemene inleiding op een aantal van de disciplines die in de studie TC Japan worden aangeboden, m.n. idee?eschiedenis, religie, internationale betrekkingen en literatuur en film. Studenten zullen leren welke benaderingen binnen een discipline centraal staan aan de hand van controverses en debatten binnen die discipline. Deze module “Literatuur” beoogt studenten een eerste kennismaking te laten maken met een aantal basale benaderingen en methoden in de studie van literatuur; hen te oefenen in de discussie van literaire teksten op een academische manier; studenten een basis te bieden voor Focuscolleges op het gebied van literatuur binnen de Opleiding Talen en Culturen van Japan; en hen kennis te laten maken met een aantal concrete discussies binnen de studie van Japanse literatuur.

Rooster

zie: rooster

Onderwijsvorm

werkcollege

Leerdoelen

Doel is studenten in relatief kleine groepen basiskennis van de aard van de aangeboden vakdisciplines bij te brengen en vaardigheden als kritisch lezen, academische discussie en academisch schrijven bij te brengen.

Literatuur

Wordt nader bekend gemaakt. Zal beschikbaar zijn middels een reader (te koop bij Studiepunt Letteren)

Toetsing

Participatie tijdens college inclusief deelname (20%) en twee schriftelijke opdrachten: (a) besprekingselement (een paper van 500 woorden waarin twee contrasterende boekbesprekingen worden geanalyseerd), 30% en (b) analytisch element (een paper van 1500 woorden waarin teksten worden besproken), 50%.

Informatie

prof.dr. I.B. Smits ( i.b.smits@hum.leidenuniv.nl )

NB: Studenten moeten kiezen uit:_
_- BA1-seminar: Representations of Japan in Contemporary Media; – BA1-seminar: Ethics and Morality in Japan; – BA1-seminar: Religie van Japan; – BA1-seminar: Literatuur

STUDENTEN MOETEN ZICH DUS NIET VOOR AL DEZE 4 CURSUSSEN INSCHRIJVEN, maar één cursus kiezen en zich daarvoor inschrijven

Overzicht

Elke discipline wordt aangeboden in de vorm van een tutorialgroep (werkcollege) o.l.v. een docent. Een tutorialgroep komt vier keer per semester bijeen. Op college zullen studenten boekbesprekingen en review-artikelen over bepaalde teksten lezen en bediscussiëren in relatie tot de vakdiscipline in kwestie. Daarna zullen delen van de tekst(en) gelezen worden en op een zelfde manier behandeld worden, waarbij een korte en een langere schrijfopdracht horen. Het eerste college van de BA1- seminar-module is een gezamenlijk college voor alle deelnemende studenten.