Studiegids

nl en

BA1-seminar: Religie van Japan

Vak
2008-2009

Naast een algemene inleiding tot het gebied van de Religieuze studie wordt ingegaan op de problemen van beelvorming en religie, periodisering, en religie in schriftuur en praktijk.

Rooster

zie: rooster

Onderwijsvorm

werkcollege

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

Naast een inleiding en overzicht van het vakgebied wordt de nadruk gelegd op analyserend en kritisch lezen, formuleringen en argumentatie. In twee werkstukken (een besprekingspaper van 500 en analytische paper van 1500 woorden) die onder leiding geschreven worden leert de student de boven geschetste vaardigheden toe te passen in schrift.

Literatuur

Verplicht: H. van der Veere, Boeddha’s en Kami; de ontwikkeling van de Japanse religie, Amsterdam University Press, 2003.Verdere literatuur staat beschreven in het cursusprogramma en wordt geïntroduceerd tijdens het eerste college

Toetsing

Participatie tijdens college inclusief deelname (20%)
besprekingselement 30%
analytisch element 50%

Informatie

Bij de docent: dr. H. van der Veere ( h.van.der.veere@hum.leidenuniv.nl )

NB: Studenten moeten kiezen uit:_
_- BA1-seminar: Representations of Japan in Contemporary Media; – BA1-seminar: Ethics and Morality in Japan; – BA1-seminar: Religie van Japan; – BA1-seminar: Literatuur

STUDENTEN MOETEN ZICH DUS NIET VOOR AL DEZE 4 CURSUSSEN INSCHRIJVEN, maar één cursus kiezen en zich daarvoor inschrijven

Blackboard/webpagina

De cursus maakt gebruikt van de digitale leeromgeving van de opleiding, Japanorama. Hierop wordt uitgebreide informatie gegeven over de cursus, bevat het cursusprogramma en, in een later stadium, powerpoints.