Studiegids

nl en

Premodern Chinees I

Vak
2008-2009

Dit college is een eerste kennismaking met het Klassiek Chinees, de taal waarin Chinese ambtenaren, filosofen, schrijvers, dichters en geleerden eeuwenlang hebben geschreven. Wie een goed begrip wil hebben van de oude Chinese taal en cultuur, wie toegang wil hebben tot klassieke wijsheden, gedichten en proza, wie het Modern Chinees beter wil begrijpen, die moet op z’n minst de beginselen van het Klassiek Chinees beheersen.

Rooster

Tweede semester, vier contacturen per week. Zie collegerooster voor tijdstip en locatie.

Onderwijsvorm

Werkcollege.

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Let op! Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

*Kennis van de betekenis(sen) of functie(s) van zo\‘n 400 karakters *Begrip van de Klassiek Chinese grammatica *Ontleden van Klassiek Chinese zinnen *Lezen van eenvoudige korte Klassiek Chinese teksten met behulp van woordenlijsten en aantekeningen

Literatuur

Lesboek Klassiek Chinees I (aangeboden via Blackboard).

Toetsing

Schriftelijk tentamen aan het einde van het semester.

Informatie

Bij de docent: dhr. dr. P. van Els (p.van.els@hum.leidenuniv.nl).

Inschrijving Meld je voor dit college op tijd aan via U-twist. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college. Zie ook Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Studenten en belangstellenden van buiten de opleiding kunnen zich voor dit vak aanmelden door een e-mail te sturen naar het secretariaat TCC, e-mail: secrchin@hum.leidenuniv.nl.

Blackboard/webpagina

Ja.

Aanmelding
Ga voor aanmelden naar Blackboard (http://www.blackboard.leidenuniv.nl/). Klik vervolgens op: courses > Faculteit der Letteren > China, Talen en Culturen van > 2008-2009 > Registreer/Enroll.

Studenten en belangstellenden van buiten de opleiding kunnen zich voor dit vak aanmelden door een e-mail te sturen naar het secretariaat TCC, e-mail: secrchin@hum.leidenuniv.nl.