Studiegids

nl en

De moderne samenleving – sociale ontwikkelingen

Vak
2008-2009

In dit college komen de ingrijpende sociale ontwikkelingen aan de orde, die zich de afgelopen honderd jaar in China hebben voorgedaan, zowel in de steden als op het platteland. Naast aandacht voor de tot stand koming van de huidige Chinese samenleving zal worden ingegaan op thema’s als urbanisatie, migratie, minderhedenbeleid, gezondheidszorg, vrouwenemancipatie, bevolkingspolitiek, stedelijke consumptiecultuur, etc.

Rooster

Eerste semester twee contacturen per week. Zie het collegerooster voor tijdstip en locatie.

Onderwijsvorm

Werkcollege.

Leerdoelen

  • Consolidering van de kennis van de huidige Chinese samenleving

  • Uitbreiding, verdieping en structurering van die kennis, als aanzet tot specialisering

  • Ontwikkeling van algemene academische vaardigheden voor studie en onderzoek, zoals het verzamelen, evalueren en ordenen van informatie; kritisch en analytisch lezen en luisteren; mondelinge en schriftelijke presentatie (actieve deelname, rapportage gekozen deelonderwerp, paper)

Literatuur

Wordt nog bekend gemaakt.

Toetsing

  • Actieve deelname (10%)

  • Mondelinge presentaties (30%)

  • Werkstuk (60%)

    Beoordeling (dat wil zeggen een eindcijfer voor het hele blokje) wordt alleen gegeven als de student alle onderdelen uitgevoerd heeft. Deelcijfers kunnen het ontbreken van enig onderdeel niet compenseren.

Informatie

Bij de docent: Prof.dr. S.R. Landsberger. E-mail: s.r.landsberger@hum.leidenuniv.nl.

Aanmelding Ga voor aanmelden naar Blackboard http://www.blackboard.leidenuniv.nl/. Klik vervolgens op: courses ; Faculteit der Letteren ; China, Talen en Culturen van ; 2008-2009 ; Registreer/Enroll.

Overzicht

Een overzicht/studiehandleiding volgt een maand voor aanvang van dit college op Blackboard.