Studiegids

nl en

Lezen en vertalen 1

Vak
2008-2009

Het college beoogt een begin te maken met het leren lezen, vertalen en het opbouwen van vocabulaire van het moderne Turks. Op college worden korte verhalen, hoofdstukken uit moderne Turkse romans en ook krantenartikelen gelezen. Naast de te behandelen stof (circa 25 pagina’s) worden ongeveer 50 pagina’s opgegeven om zelfstandig te lezen voor het afsluitende tentamen. Daarnaast wordt van de student het schriftelijk voorbereiden en inleveren van huiswerk verwacht.

Rooster

rooster

Onderwijsvorm

Werkcollege met een aanwezigheidsplicht. Studenten mogen maximaal 2 colleges missen onder opgaaf van reden (ter beoordeling van de docent). Onvoldoende aanwezigheid leidt tot uitsluiting van de tentamens.

A la Carte- en Contractonderwijs

Voor deze cursus is een ingangsniveau vereist dat overeenkomt met het in voldoende mate gevolgd hebben van de colleges Grammatica Modern Turks 1 en 2 (TUTV10 en TUTV11) in het eerste semester van het eerste jaar.
Wie deze cursus als Contractstudent wil volgen wordt daarom verzocht voor inschrijving contact op te nemen met de docent.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

Het verwerven van lees- en vertaalvaardigheid van moderne Turkse literatuur op niveau A1/A2 conform het Common European Framework.

Literatuur

Het te gebruiken materiaal wordt door de docent ter beschikking gesteld.

Toetsing

Een mondeling tentamen, waarin de op college behandelde stof getoetst wordt, benevens het materiaal dat zelfstandig is gelezen en voorbereid.

De tentamenresultaten worden besproken met het mentoraat.

Informatie

Dr. G.J. van Schaaik

Blackboard/webpagina

Blackboard

Op de computerzaal krijgen studenten toegang tot het oefenprogramma en het extra materiaal dat door de docent ter beschikking gesteld wordt.

Opmerkingen

Aanmelden via U-twist. *
N.B. Eerstejaars hoofdvakstudenten Turks worden automatisch aangemeld voor deze cursus.*

Aanwezigheid tijdens de colleges is een belangrijk facet van de studie omdat daar zaken worden toegelicht die niet in de literatuur zijn te vinden.

Met name studenten die het Turks al (enigzins) machtig zijn wordt sterk aangeraden hier nota van te nemen, juist omdat de theoretische grondslagen een kernpunt vormen van de vertaalpraktijk.

Toelatingseisen

TUTV10 en TUTV11