Studiegids

nl en

Cultuur en Samenleving

Vak
2008-2009

Uitdiepen van thema’s die te maken hebben met cultuur, literatuur, religie in sociale context

Rooster

2e semester, 2 uur per week
zie ook:www.letteren.leidenuniv.nl/koreaans/studenten/studieplanning.jsp

Onderwijsvorm

Werkcollege

Voertaal: Nederlands / Engels

Als keuzevak

  • Koreaanse geschiedenis tot 1876- Tekst en cultuur- Ontwikkelingen in Noord- en Zuid-Korea- Moderne Koreaanse geschiedenis- Koreaanse cultuurkunde- Perspectieven op Korea- Cultuur en samenleving in hedendaags Korea

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die dit college in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over toelating, kosten en inschrijving.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

Verbetering van inhoudelijke kennis en inzicht in de relatie tussen bepaalde verschijnselen en sociale processen, oefenen van heuristische vaardigheden (o.a. met behulp v/h Internet), oefenen van mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Toetsing

mondelinge presentaties tijdens de colleges en werkstuk (4000 woorden). In de mondelinge presentaties worden de vaardigheid om mondeling inhoudelijke kennis van en inzicht in sociaal-culturele processen overzichtelijk te verwoorden getoetst. Het werkstuk moet een correct en kritische weergave geven van de gebruikte bronnen, een samenhangend en goed geschreven betoog presenteren en getuigen van inzicht in de tijdens het college besproken problematiek.

Informatie

Docent: B.C.A.Walraven@let.leidenuniv.nl; 071-527 2541

Aanmeld- en inschrijfprocedure colleges en tentamens: www.letteren.leidenuniv.nl/koreaans/studenten/aanmeldingsprocedure.jsp