Studiegids

nl en

Basiscursus: Westerse Kunstgeschiedenis en Klassieken.

Vak
2008-2009

N.B. Voor het afronden van de Basiscursus (10 ects) dienen vol- en deeltijdstudenten KG zowel de collegereeks Westerse Kunstgeschiedenis en Klassieken te volgen als de reeks Basisbegrippen en beide met een voldoende af te sluiten.
Westerse Kunstgeschiedenis en Klassieken
Deze cursus is bedoeld als een eerste, intensieve kennismaking met de verschillende aspecten van de kunstgeschiedenis en de belangrijkste begrippen die daarbij worden gebruikt. In tien hoorcolleges worden diverse perioden behandeld. Als invalshoek is gekozen voor de verschillende wijzen waarop in het Westen telkens wordt teruggegrepen op de Klassieke Oudheid.

Rooster

Collegerooster

Onderwijsvorm

Hoorcolleges. Er geldt voor de werkcolleges een aanwezigheidsplicht (zie Onderwijs- en Examen Reglement [OER]).

A la Carte- en Contractonderwijs

De colleges Westerse Kunstgeschiedenis en Klassieken zijn toegankelijk voor zowel minorstudenten als voor A la carte-, contract- en keuzevakstudenten.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

De student maakt kennis met het vak kunstgeschiedenis: niet alleen met een aantal belangrijke kunstenaars en kunstwerken, maar ook met een aantal fundamentele vragen die binnen de kunstgeschiedenis gesteld worden.

Literatuur

Fred S. Kleiner (red.). Gardner’s Art through the Ages. A Global History. Aanschaf bij voorkeur van de meest recente, d.w.z. de 13de editie. ISBN 13: 978-0-495-09307-7.

Toetsing

Schriftelijk tentamen.

Informatie

Coördinator
Dr. E. Grasman d.grasman@hum.leidenuniv.nl
Of bij: secrKG@hum.leidenuniv.nl

Overzicht

De studenten dienen telkens van tevoren de stof te bestuderen die door de docenten is opgegeven.