Studiegids

nl en

Themacursus IV: Islamitische kunst

Vak
2008-2009

In dit college wordt een overzicht gegeven van de architectuur en kunst van de Islamitische wereld. Daarbij komen aan de orde zowel de Arabische als niet-Arabische culturen waarin de Islam van invloed is geweest (en is) op de materi?“cultuur. Daarbij zullen zowel religieuze architectuur en kunst als profane toegepaste kunsten (smeedwerk, ceramiek) aan de orde komen. Globaal gezien zullen Het Midden-Oosten, Voor-Azie en Noord-Afrika behandeld worden.

Rooster

Collegerooster

woensdag 17.15 uur voor vol- en deeltijd ### Onderwijsvorm

Hoorcollege

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

Het doel van de reeks is kennis te verwerven van en inzicht te verkrijgen in de Islamitische cultuur in de breedste zin van het woord en de invloed van de Islam op de materiële cultuur door middel van de bestudering van uitingen van kunst en architectuur.

Literatuur

Robert Hillenbrand, Islamic Art and Architecture, Thames and Hudson (meest recente druk)

Toetsing

Schriftelijk tentamen

Informatie

Dr. H.P.A. Theunissen
h.p.a.theunissen@let.leidenuniv.nl