Studiegids

nl en

Javaanse Taal en Discours 2

Vak
2008-2009

Rooster

zie website opleiding http://www.indonesisch.leidenuniv.nl

Onderwijsvorm

werkcollege

Leerdoelen

Doel is verwerving van een basiswoordenschat van ca. 1000 woorden plus de bijbehorende hoogjavaanse equivalenten en inzicht in de grammaticale structuur en de voornaamste taalgebruiksconventies; dit alles om elementair Javaans te leren spreken en verstaan. Aan het eind van de cursus beschikt de student over de kennis en taalvaardigheid die nodig is voor het voeren van eenvoudige gesprekken en het interpreteren van niet te moeilijke teksten.

Literatuur

  1. B. Arps, E.M. Bogaerts, W. van der Molen, I. Supriyanto en J.A.L.B. van den Veerdonk, m.m.v. B. Litamahuputty, Hedendaags Javaans, een leerboek. Leiden 2000. Semaian 20. Verkrijgbaar via het secretariaat van de Opleiding.
    1. website Hedendaags Javaans.

Toetsing

Schriftelijk en mondeling

Informatie

Prof. Dr. B. Arps, tel. 071-527 2222, b.arps@hum.leidenuniv.nl
Drs. I. Supriyanto, tel. 071-527 2557; i.supriyanto@hum.leidenuniv.nl

Blackboard/webpagina

Ter voorbereiding op het college en voor zelfstudie kan de student gebruik maken van het bij het leerboek behorende multimediamateriaal. Het materiaal omvat voorbeeldzinnen en de woordenschat (geluidsmateriaal) , oefeningen en toetsen die automatisch worden nagekeken en de dialogen en vertellingen deze laatste in de vorm van video- of geluidsopnamen. Dit materiaal is via een gebruiks- en wachtwoord toegankelijk.

Overzicht

Per collegeweek wordt een hoofdstuk uit de cursus behandeld. Voorafgaand aan het college bestudeert de student de uitleg uit het leerboek; de voorbeeldzinnen en woordenschat leert hij of zij via Blackboard met behulp van de interactieve website, waar ook de oefeningen en toetsen gemaakt worden. De collegebijeenkomsten zijn vooral gewijd aan het gezamenlijk oefenen.

A la carte- en contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.