Studiegids

nl en

Modern Chinees II: lezen en schrijven

Vak
2008-2009

Dit college is gericht op het vergroten van de lees- en schrijfvaar­digheid, maar ook op het verbeteren van de uitspraak en de luistervaardigheid. Voertaal is Engels, Nederlands en Mandarijn.

Rooster

Eerste en tweede semester, vier contacturen per week. Zie het collegerooster voor tijdstip en locatie.

Onderwijsvorm

Werkgroep

Leerdoelen

*Uitbreiden van de actieve en passieve woordenschat; *Beheersing van complexere grammaticale zinsconstructies; *Het vermogen om aan het einde van het tweede semester eenvoudige, eigentijdse teksten te kunnen lezen en schrijven.

Literatuur

Eerste semester
Syllabus: C. Lin and M. van Crevel, Language through Culture: An Intermediate Reader of Mandarin. Leiden: Sinologisch Instituut (2004). Te koop bij Studiepunt Letteren.
Tweede semester
Irene Liu with Li Xiaoqi, A New Text for a Modern China, en latere edities. Boston: Cheng & Tsui Company, (1998).
Syllabus met aanvullende oefeningen bij A New Text for a Modern China. Via Blackoard te downloaden (let op! pas te downloaden aan het begin van het 2e semester).

Toetsing

Per semester:

*Vertaalopdrachten 40% *Schriftelijk slottentamen 60%

Het gemiddelde van het cijfer voor het eerste semester en het cijfer voor het tweede semester moet voldoende zijn; tegelijkertijd dient ook het schriftelijk slottentamen van het tweede semester voldoende te zijn. ### Informatie

Bij de coördinator: Mw. Lin Chin-hui, e-mail: c.lin@hum.leidenuniv.nl.

Inschrijving Meld je voor dit college op tijd aan via U-twist. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college. Zie ook \‘Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens\’ voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Blackboard/webpagina

Ja.

Aanmelding Ga voor aanmelden naar Blackboard (http://www.blackboard.leidenuniv.nl/). Klik vervolgens op: courses > Faculteit der Letteren > China, Talen en Culturen van > 2008-2009 > Registreer/Enroll.

Ingangseisen

*BA1-college \‘Modern Chinees I\’