Studiegids

nl en

Meister Eckhart

Vak
2008-2009

In het werkcollege Meister Eckhart (1260-1328) onderzoeken wij de Duitse werken van Eckhart op enkele daarin voorkomende theologisch-filosofische kernbegrippen. Wat is hun middelhoogduitse vorm en hun etymologie en welke vorm krijgen zij in de moderne filosofie of in moderne vertalingen? Als voorbeeld daarbij dient het zeer recent verschenen werk van de Leidse filosoof Gerard Visser over Eckharts begrip van “gelatenheid” (gel?nheit)

Rooster

2e semester, blok 2, woensdag 14-15 uur, hoorcollege, donderdag 11-13 uur, werkcollege

Onderwijsvorm

hoor-/werkcollege

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar als A la carte onderwijs.

Literatuur

Gerard Visser, Gelatenheid. Gemoed en hart bij Meister Eckhart (SUN, Nijmegen)

Toetsing

Werkstuk.
De werkstukken die geschreven worden bij alle werkgroepen in het tweede semester van het derde jaar worden zowel op inhoud als op taalvaardigheidsniveau beoordeeld. Deze beoordeling wordt in één geïntegreerd cijfer tot uitdrukking gebracht. Blijft het niveau van de taalvaardigheid onder de maat dan kan de student verplicht worden zich daarin bij te scholen, bij voorbeeld in de vorm van remedial teaching bij de taalvaardigheidsdocent.

Informatie

j.g.a.m.jacobs@hum.leidenuniv.nl