Studiegids

nl en

Materiële cultuur & voorbereiding excursie

Vak
2008-2009

Dit cursusonderdeel bestaat uit een historisch-topografische gerichte excursie naar één der kerngebieden van de klassieke cultuur, waarin de studenten de directe confrontatie aangaan met de materi? voorwerpen en de architectuur van de oudheid binnen hun eigen context. De excursie wordt voorbereid in een aantal colleges in het 2de semester.

Rooster

De voorbereidende colleges van de excursie zullen plaatsvinden in het eerste blok van het tweede semester. Zie: Rooster BA2
De exacte data waarop de excursie zelf zal plaatsvinden worden z.s.m. bekend gemaakt.

Onderwijsvorm

Responsiecolleges ter voorbereiding; deelname excursie.

Leerdoelen

  • Het verkrijgen van overzichtskennis van de Griekse en Romeinse materiële overblijfselen uit de oudheid;

  • Het aangaan van de confrontatie met materiële voorwerpen uit de oudheid en het in praktijk kunnen brengen van theoretische achtergrond;

  • Oefening in het houden van een presentatie over een archeologisch object;

  • Het bijbrengen van voldoende vertrouwdheid met het leven en reizen in het moderne Griekenland of Italië, als basis voor latere zelfeducatie.

Literatuur

N.a.t.k.

Toetsing

Mondelinge presentatie tijdens excursie en schriftelijk verslag.

Informatie

n.a.t.k.

Overzicht

Tijdens de colleges worden beurten, te houden tijdens de excursie, verdeeld onder de studenten, en krijgen zij bovendien allerlei praktische informatie aangaande de excursie.

Toelatingseisen

Deze excursie is toegankelijk voor BA2-studenten GLTC. Het gaat hier om een verplicht (en door de faculteit gedeeltelijk gesubsidieerd) onderdeel van het programma. Wie om wat voor reden dan ook meent niet mee te kunnen, dient z.s.m. contact op te nemen met de examencommissie GLTC.
Als er plaatsen over zijn, worden deze via een intekenlijst beschikbaar gesteld voor (ouderejaars-)studenten GLTC. Deze studenten komen niet voor een subsidie van de faculteit in aanmerking.