Studiegids

nl en

Egyptische cultuurgeschiedenis I

Vak
2008-2009

Een encyclopedische inleiding over de hoofdzaken van geografie, chronologie, geschiedenis, cultuur en archeologie, alsmede een overzicht van de belangrijkste monumenten.

Rooster

Voor het rooster en latere eventuele wijzigingen klik hier.

Onderwijsvorm

Hoor- en responsiecollege.

A la carte- en contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

Verkrijgen van basale feitenkennis, noodzakelijk voor een verdere uitbouw in alle richtingen binnen het verdere verloop van de studie.

Literatuur

J. Baines en J. Málek _Cultural Atlas of Ancient Egypt, _New York 2000 en later of een vertaalde editie
K.A. Bard, An Introduction to the Archaeology of Ancient Egypt_, Malden MA etc. 2008

Toetsing

Schriftelijk tentamen aan het einde van het tweede blok bestaande uit open vragen over bestudeerde literatuur en colleges.

Informatie

Bij de docent dr. B.J.J. Haring

Blackboard/webpagina

Niet van toepassing.

Overzicht

De cursus bestaat uit 13 wekelijkse colleges van 2 uur. Naast een historisch overzicht, dat diverse colleges beslaat, wordt aandacht geschonken aan speciale onderwerpen als landschap en bestaansmiddelen, bestuurlijke structuur, chronologie.

Opmerkingen

*Aanmelden via U-twist.

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen ingangsniveau vereist.