Studiegids

nl en

Lectuur Middelegyptisch

Vak
2008-2009

Grammaticale en lexicale kennis van het Middelegyptisch worden geoefend aan de hand van gevarieerde teksten uit het Midden en Nieuwe Rijk.

Rooster

*Twee keer twee uur per week. *Voor het rooster en latere eventuele wijzigingen klik hier.

Onderwijsvorm

Werkcollege.

A la carte- en contractonderwijs

Mits Inleiding Middelegyptisch (EG11IME) is afgerond.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

Het college verdiept de kennis opgedaan in de Inleiding Middelegyptisch (EG11IME). Na de cursus volgen er uitbreidingsmogelijkheden in Klassiek Egyptisch I (EG21KE1) en Nieuwegyptisch (EG22NEG).

Literatuur

Handboeken:

· A.H. Gardiner, Egyptian Grammar, 3e editie Oxford 1957, of latere herdruk

· A. de Buck, Egyptian Readingbook, Leiden 1948, of latere herdruk

· R. Faulkner, A Concise Dictionary of Middle Egyptian, Oxford 1962, of latere herdruk.

Toetsing

Maximaal 4 college’s (4 van 26) mogen gemist worden met een goede reden. Als een student meer college’s mist volgt uitsluiting van verdere college’s. De cursus moet dan het volgende collegejaar opnieuw gevolgd worden. Om vrijstelling van deze regel te krijgen dient men een schriftelijk verzoek in te dienen bij de examencommissie.

Het eindcijfer bestaat uit de volgende onderdelen: – participatie blijkend uit voorbereiding voor en inzet tijdens college.
het tentamen bestaat uit een transcriptie, een vertaling en de taalkundige ontleding van een ongeziene Middelegyptische tekst. Gebruik van het woordenboek van Faulkner is toegestaan (N.B. inhoud “overzicht” hier beneden).

Informatie

Bij de docent Dr. R. van Walsem

Blackboard/webpagina

Niet van toepassing.

Overzicht

Een lijst van tijdens het college te lezen teksten zal op het eerste college verstrekt worden. Evenals een lijst van te memoriseren woorden die zonder aankondiging vooraf schriftelijk getoetst zullen worden.

Opmerkingen

*Aanmelden via U-twist. *Voor deze cursus is een zeker ingangsniveau vereist. Wie deze cursus als contractstudent wil volgen wordt daarom verzocht voor inschrijving contact op te nemen met de docent.

Toelatingseisen

Het met een voldoende hebben afgerond van de cursus Inleiding Middelegyptisch (EG11IME).