Studiegids

nl en

Premoderne Chinese geschiedenis

Vak
2008-2009

De Chinese geschiedenis is buitengewoon omvangrijk in tijd, ruimte en het aantal betrokken mensen. Al rond het jaar 2 na Christus woonden er al meer dan 60 miljoen mensen en inmiddels is de miljard al weer ruim gepasseerd. In dit college bieden wij een allereerste inleiding tot deze rijke en gevarieerde geschiedenis vanaf het moment dat wij informatie hebben (ongeveer 1200 voor Christus) tot het verval van het Chinese keizerrijk (ongeveer 1870 na Christus) tot de Honderd Dagen beweging in 1898 na Christus.

Rooster

Eerste semester, blok 1, 2×2 contacturen per week. Zie het collegerooster voor tijdstip en locatie.

Onderwijsvorm

Hoorcollege

A la Carte- en Contractonderwijs

< Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte willen volgen (zonder tentamen), vinden hiermeer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hiermeer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

kennismaking met de geschiedenis van China
en ontwikkeling van academische schrijfvaardigheid.

Literatuur

*De Chinese geschiedenis tot 1911. Syllabus, te downloaden via Blackboard (digitale leeromgeving).

Toetsing

Tentamen (90%)
Kort werkstuk (10%)
(compensatie mogelijk)

Informatie

Bij de docent: dhr. prof. dr. B.J. ter Haar. E-mail: b.ter.haar@hum.leidenuniv.nl.

Inschrijving Meld je voor dit college op tijd aan via U-twist. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college. Zie ook \‘Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens\’ voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Studenten en belangstellenden van buiten de opleiding kunnen zich voor dit vak aanmelden door een e-mail te sturen naar het secretariaat TCC, e-mail: secrchin@hum.leidenuniv.nl.

Blackboard/webpagina

Voor syllabus en opdrachten wordt gebruik gemaakt van Blackboard.

Aanmelding Ga voor aanmelden naar Blackboard (http://www.blackboard.leidenuniv.nl/). Klik vervolgens op: courses > Faculteit der Letteren > China, Talen en Culturen van > 2008-2009 > Registreer/Enroll.