Studiegids

nl en

Chinese wereldbeelden: Boeddhisme in het oude China

Vak
2008-2009

Dit college bouwt voort op de algemene basiskennis over de religie en filosofie van China die de student tijdens het eerste jaar heeft opgedaan. Wij zullen met name ingaan op het Boeddhisme in het oude China, zowel vanuit religieus als van sociaal-historisch perspectief.

Het college is een combinatie van een hoorcollege en een eenvoudig werkcollege. In volgende jaren zullen in ditzelfde college andere aspecten van de Chinese religieuze cultuur aan de orde komen, zoals Dao?e, lokale culten en specialisten, en nieuwe religies.

Rooster

Tweede semester, twee contacturen per week. Zie collegerooster voor tijdstip en locatie.

Onderwijsvorm

Hoor/werkcollege

Leerdoelen

*Een introductie in de inhoud en vorm van de Chinese boeddhistische cultuur aan de hand van teksten in vertaling, hoorcolleges, kleine schrijfopdrachten en discussies.

Literatuur

Wordt nader bekend gemaakt.

Toetsing

*Schriftelijke en mondelinge opdrachten. Deze moeten allemaal voldoende zijn.

Informatie

Docent: dhr. prof. dr. B.J. ter Haar. E-mail: b.ter.haar@hum.leidenuniv.nl.

Inschrijving Meld je voor dit college op tijd aan via U-twist. Niet ingeschreven, betekent geen toestemming tot het volgen van dit college. Zie ook Aanmeldprocedures voor colleges en tentamens voor inschrijvingsdeadlines en meer informatie over in- en uitschrijven voor colleges.

Blackboard/webpagina

Een overzicht van dit college wordt geplaatst Blackboard (digitale leeromgeving).

Aanmelding Ga voor aanmelden naar Blackboard (http://www.blackboard.leidenuniv.nl/). Klik vervolgens op: courses > Faculteit der Letteren > China, Talen en Culturen van > 2008-2009 > Registreer/Enroll.