Studiegids

nl en

BA-Eindwerkstuk

Vak
2008-2009

Koppeling aan BA3-focuscollege
Het BA-eindwerkstuk is voortaan gekoppeld aan een BA3-focuscollege. Hierdoor is het eindwerkstuk ingebed binnen een regulier college, en kan de student kennis en vaardigheden die hij/zij tijdens het bewuste college verwerft onmiddellijk toepassen bij schrijven van het eindwerkstuk. Bovendien krijgt de student bij het college al gerichte begeleiding en feedback van de docent op zijn/haar eindwerkstuk.

Aantal ECTS
Wie een werkstuk schrijft als onderdeel van de reguliere toetsing van het college in kwestie krijgt 5 ECTS voor het college. Voor wie ervoor kiest in plaats daarvan een BA-eindwerkstuk te schrijven leveren college en eindwerkstuk samen 10 ECTS op.

Rooster

-

Toetsing

Voor het BA-eindwerkstuk gelden verder de volgende bepalingen.
1. Onderwerpskeuze. Omdat het BA-eindwerkstuk geschreven wordt binnen het kader van een focuscollege, zal het qua onderwerp nauw op dat van het college aansluiten. Met andere woorden: het is niet mogelijk een onderwerp te kiezen dat buiten de inhoudelijke opzet van het bewuste BA3-focuscollege valt. Bijvoorbeeld: bij een BA3-college over Chinese film is het niet mogelijk een werkstuk over Chinese televisieseries te schrijven.

  1. Omvang. Het BA-werkstuk telt plm 8500 woorden, met 7000 en 10.000 als onder- en bovengrens, inclusief noten, bibliografie en eventuele appendices. De begeleider kan de examencommissie een beargumenteerd verzoek voorleggen om toestemming voor een korter of een langer werkstuk.

  2. Eerste stap. Uiterlijk vier weken na aanvang van het BA3-focuscollege geeft de student aan of hij/zij (a) een werkstuk wil schrijven als onderdeel van de reguliere toetsing van het college in kwestie, of (b) in plaats daarvan een BA-eindwerkstuk.

  3. Inlevertermijn. De uiterste inleverdatum van het BA-werkstuk ligt vast: vier werkweken na de vrijdag van de laatste collegeweek van het semester waarin het college gegeven werd. De inleverdata voor 2008/2009 zijn: a/ 23 januari 2009 (voor colleges in het eerste semester); en b/ 19 juni 2009 (voor colleges in het tweede semester).

  4. Begeleiding. De student krijgt begeleiding tijdens en / of na afloop van het semester waarin het bewuste college wordt onderwezen. Tijdens de onderwijsvrije periodes bestaat er geen aanspraak op begeleiding.

  5. Herkansing. Wie op de uiterste inleverdatum een werkstuk heeft ingeleverd dat onvoldoende is, mag het werkstuk herschrijven en een nieuwe versie inleveren tot de laatste dag van de laatste toetsweek van het volgende semester, zonder echter nog aanspraak te kunnen maken op begeleiding. NB: wie op de uiterste inleverdatum niet iets heeft ingeleverd dat de docent beschouwt als een serieuze versie van een werkstuk, krijgt deze extra inleverkans niet.

  6. Taal. Het eindwerkstuk wordt geschreven in het Nederlands of het Engels. De examencommissie kan eventueel toestemming geven voor de keuze van een andere Westerse taal. Hiertoe moet tijdig een verzoek ingediend worden, ook met het oog op de tweede lezer.

  7. Gebruik Chineestalig materiaal. Gebruik van Chineestalig materiaal (primair, secundair, gesproken, geschreven) kan niet worden verplicht, maar moet wel worden aangemoedigd, vooral bij die studenten die een jaar in China of Taiwan zijn geweest.

  8. Eindversie. De eindversie van het BA-eindwerkstuk wordt in drievoud ingeleverd: een exemplaar elk voor de begeleider en de tweede lezer, en een exemplaar voor de bibliotheek van het Sinologisch Instituut.