Studiegids

nl en

Programmeermethoden

Vak
2008-2009

*Method: * Hoorcollege, werkgroep in computerzalen.

*Examination: * Schriftelijk aan het eind van de cursus. Een derde van het eindcijfer wordt bepaald door het programmeerwerk. Het programmeerwerk en het schriftelijk tentamen moeten beide voldoende zijn. Voor de versie met 7 stp. moeten vier programmeeropgaven gemaakt worden, voor de versie met 6 stp. drie programmeeropgaven. Het schriftelijk tentamen is voor beide versies hetzelfde.

Objective: Het leren ontwikkelen van programma’s in een imperatieve programmeertaal (C++); het leren van een aantal eenvoudige algoritmen. Het kunnen schrijven van computerprogramma’s in C++. Het kunnen vertalen van (eenvoudige) problemen en oplossingen naar C++. Eerste kennismaking met principes uit de software engineering; eerste kennismaking met datastructuren. Leren omgaan met diverse computersystemen. En Qt.

*Literature: * Boek: W. Savitch, Absolute C++, third edition, Addison-Wesley, 2008. Verschillende handouts, zie de website.

Website: http://www.liacs.nl/~kosters/pm

Remarks: Veel informatie over het vak, waaronder programmeeropgaven, uitwerkingen en oude tentamens, is te verkrijgen via WWW.