Studiegids

nl en

Internationaal Marktgericht Management

Vak
2009-2010

Beschrijving

Er zal veel gewerkt worden met cases. De te behandelen cases zijn ‘harvard business school’-type cases: uitgebreide beschrijvingen van situaties waarin bedrijven en non-profit organisaties zich bevinden. Steeds zullen de cases vraagstukken betreffen op het gebied van Internationaal Marktgericht Management. De behandeling van deze cases geschiedt deels uitsluitend mondeling en deels op basis van rapporten die geschreven zijn door studententeams. De problematiek die via deze cases aan de orde komt betreft steeds de relatie tussen de organisatie en haar internationale afzetmarkt.
Het accent zal daarbij liggen op marketing-vraagstukken; in een aantal gevallen overstijgt de problematiek het vakgebied marketing en betreft het eveneens meer (markt)strategische aspecten.

Onderwijsvorm

Werkcollege; aanwezigheid en actieve participatie is verplicht. Een groot deel van de colleges betreft discussies n.a.v. een case waarover een team van studenten een nota geschreven heeft, o.l.v de docent.

Toegangseisen

Om te kunnen starten met dit vak dien je het vak _ Marketing_ met een voldoende te hebben afgesloten.

Leerdoelen

  • Inzicht krijgen in technieken t.b.v. de analyse en oplossing van internationale marketingvraagstukken en internationale marktstrategische vraagstukken;

  • Vaardigheid verkrijgen in het toepassen van deze technieken en het rapporteren daarover.

Studielast

  • Aanwezigheid bij colleges: 28 uur

  • Voorbereiding op colleges (schrijven van een nota, schrijven van A4tjes, bestuderen van cases en nota’s): 112 uur

Literatuur

Nader op te geven

Toetsing

Deels via de te schrijven rapporten en de discussies daaromtrent en deels via een afsluitende schriftelijke individuele case-uitwerking.

Rooster

7 weken x 4 uur college per week; tweede blok tweede semester. Het rooster wordt gepubliceerd op de site van PraktijkStudies.

Informatie

Bij de docent drs. W.R. Fontijn of bij het secretariaat PraktijkStudies

Aanmelden

Aan het eind van het eerste semester krijg je bericht van het secretariaat over aanmelding.

Blackboard

Ja.

Opmerkingen

-