Studiegids

nl en

Hindi 1

Vak
2008-2009

Behandeling van de Hindi-grammatica aan de hand van een cursusboek in het Engels met vertaaloefeningen Hindi-Nederlands en Engels-Hindi; ook conversatie.

Rooster

Zie roosters

Onderwijsvorm

Werkcollege (5 uur per week) en zelfstudie. aanmelden via U-Twist is verplicht.

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

De student leert een deel van de Hindi-grammatica, inclusief het Hindi-schrift en de uitspraak, en kan deze kennis praktisch toepassen in eenvoudige vertalingen Hindi-Nederlands en Engels/Nederlands-Hindi, en in zeer elementaire conversatie. Daarnaast heeft hij/zij een eerste inzicht gekregen in de taal- en literatuurgeschiedenis en sociologie van het Hindi.

Literatuur

R. Snell, S. Weightman, Teach yourself Hindi, London: Hodder & Stoughton, 2nd edition 2000 of latere, aan te schaffen in de boekhandel.

Toetsing

De op college behandelde stof wordt wekelijks schriftelijk getoetst; over de zelfstandig bestudeerde stof wordt een aparte schriftelijke toets afgenomen. Het cijfer bestaat uit het gemiddelde van deze toetsen.

Informatie

Bij de docent: t.damsteegt@hum.leidenuniv.nl 071- 527 2183.

Blackboard/webpagina

Geen blackboard.

Overzicht

In werkcolleges worden de units 1 t/m 8 van het leerboek behandeld; na afloop van de collegeperiode worden de units 9 en 10 zelfstandig bestudeerd. Tijdens de colleges wordt vanaf het begin ook conversatie geoefend.