Studiegids

nl en

Hindi 2

Vak
2008-2009

Behandeling van de Hindi-grammatica aan de hand van een cursusboek in het Engels met vertaaloefeningen Hindi-Nederlands en Engels-Hindi; ook conversatie.

Rooster

Zie roosters

Onderwijsvorm

Werkcollege (4 uur per week) en zelfstudie. Inschrijven via U-Twist is verplicht

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

De student kent in principe de hele Hindi-grammatica en kan deze kennis practisch toepassen in eenvoudige vertalingen Hindi-Nederlands en Engels/Nederlands-Hindi en in zeer elementaire conversatie over alledaagse onderwerpen. Meer inzicht in de achtergronden van het Hindi en zijn literatuur dan in sem. 1.

Literatuur

  • R. Snell, S. Weightman, Teach yourself Hindi, London. Hodder & Stoughton, 2nd edition 2000 en latere, aan te schaffen in de boekhandel.

Toetsing

De op college behandelde stof wordt wekelijks schriftelijk getoetst; over de zelfstandig bestudeerde stof wordt een aparte schriftelijke toets afgenomen. De conversatie wordt afgesloten met een mondeling tentamen. Het gemiddelde cijfer van de grammatica-toetsen vormt samen met de uitslag van het conversatie-tentamen het eindcijfer, in een gewogen middeling van 3:1.

Informatie

Bij de docent: t.damsteegt@let.leidenuniv.nl, 071 – 527 2183.

Blackboard/webpagina

Geen blackboard.

Overzicht

In aansluiting op sem. 1 wordt de rest van het cursusboek behandeld, in eenzelfde opzet als in sem. 1. Toelatingseis: voldoende kennis van de stof behandeld in semester 1