Studiegids

nl en

Tamil 2: modern proza

Vak
2008-2009

Tijdens de colleges worden korte Tamil verhalen gelezen, afgewisseld met gedichten en wetenschappelijke artikelen.
In de marge van de colleges wordt secundaire literatuur besproken die betrekking heeft op de literatuurgeschiedenis van het Tamil

Rooster

Zie roosters

Onderwijsvorm

Werkcollege. Inschrijven via U-Twist is verplicht.

A la Carte- en Contractonderwijs

A la carte- en Contractonderwijs is alleen mogelijk voor diegenen die de cursus Inleiding Tamil met succes hebben afgerond. Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

Aan het eind van dit college is de student in staat zelfstandig modern Tamil proza teksten te lezen en beschikt hij over een gedegen kennis van de geschiedenis van de Tamil literatuur.

Literatuur

De te lezen Tamil teksten worden deels aan het begin van het semester, deels gaande de weg bekendgemaakt, mede afhankelijk van de belangstelling van de studenten. Dit geldt ook voor de te bespreken secundaire literatuur.

Toetsing

De toetsing bestaat uit een mondeling deel (oude vertaling) en uit een schriftelijke opdracht (de vertaling van enkele passages modern proza of poëzie). De kennis van de geschiedenis van de Tamil literatuur wordt getoetst middels een schriftelijk tentamen met essayvragen aan het eind van de cursus.

Informatie

Bij de docent: h.j.h.tieken@let.leidenuniv.nl

Blackboard/webpagina

Geen blackboard

Overzicht

De cursus bestaat uit 13 colleges. Tijdens de colleges worden de teksten besproken die de studenten zelf hebben bestudeerd. Aan het eind van de colleges is er gelegenheid problemen en vragen naar aanleiding van de secundaire literatuur die de week daarvoor is opgegeven met de docent te bespreken.