Studiegids

nl en

Tamil: modern proza

Vak
2008-2009

De studenten krijgen een leeslijst met korte verhalen van moderne Tamil auteurs die zij geacht worden zelfstandig te lezen. Bij de keuze van de verhalen is rekening gehouden met de beschikbaarheid van vertalingen in westerse talen. Elke week is er de gelegenheid tijdens een zogenaamd vragenuur problemen bij de vertaling of andere vragen die zich bij het lezen voordoen met de medestudenten en de docent te bespreken. Indien gewenst kan een deel van de leesstof worden vervangen door technische teksten in het Tamil, zoals essays en wetenschappelijke artikelen.

Rooster

vragenuur 1 uur per week

Onderwijsvorm

zelfstudie en vragenuur

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

Aan het eind van de cursus zijn de studenten in staat zelfstandig moderne Tamil literatuur te lezen.

Literatuur

De literatuurlijst wordt aan het begin van het semester uitgereikt.

Toetsing

De toetsing bestaat uit een tentamen waarbij de studenten wordt gevraagd een schriftelijke vertaling te leveren van een passage modern Tamil proza, waarbij het gebruik van een woordenboek is toegestaan.

Informatie

Bij docent: h.j.h.tieken@let.leidenuniv.nl

Blackboard/webpagina

Geen Blackboard.

Overzicht

De cursus beslaat 13 weken die worden gemarkeerd door wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur waarin vragen en problemen met betrekking tot de gelezen stof kunnen worden besproken.