Studiegids

nl en

Fonologie 1

Vak
2009-2010

In dit college worden de basisprincipes van de fonologie behandeld: de structuur van klanken en lettergrepen en de manier waarop klemtoon beregeld wordt. De werking van de fonologie wordt geillustreerd aan de hand van fonologische processen uit allerlei talen. Kennis wordt in de praktijk gebracht door het maken van fonologische oefeningen.

Rooster

Raadpleeg voor het rooster de opleidingswebsite. Last-minute wijzigingen worden onder Actueel weergegeven.

Onderwijsvorm

Hoor/instructiecollege

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Leerdoelen

De doelstelling van het college is dat studenten snel een basale fonologische analyse kunnen maken, en ook de fonologie van complexere structuren kunnen achterhalen.

Literatuur

Kooij, Jan & Marc van Oostendorp (2003). Fonologie. Uitnodiging tot de klankleer van het Nederlands. Amsterdam University Press.

Toetsing

Schriftelijk tentamen

Informatie

Bij de docent

Blackboard/webpagina

Voor deze cursus is een blackboardsite beschikbaar. Studenten melden zich hiervoor aan: http://www.blackboard.leidenuniv.nl/webapps/portal/frameset.jsp?tab=courses&url=/bin/common/course.pl?course_id=_11144_1