Studiegids

nl en

Antieke Wijsbegeerte Overzicht 1: Van Thales tot en met Plato

Vak
2009-2010

Beschrijving

In dit college wordt een overzicht geboden van de antieke wijsbegeerte vanaf haar begin tot en met Plato, mede aan de hand van de lectuur van primaire teksten, waaronder een selectie uit Plato’s Politeia.

Onderwijsvorm

hoorcollege

A la carte- en Contractonderwijs

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), oa. over kosten, inschrijving en voorwaarden.

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), oa. over kosten, inschrijving en voorwaarden.

Deadlines voor inschrijving:
Eerste semester: 24 augustus 2009
Tweede semester: 18 januari 2010

Toegangseisen

geen.

Leerdoelen

-De kandidaat beschikt over overzichtskennis van de antieke filosofie van Thales tot en met Plato alsmede over kennis van enige elementaire filosofische begrippen.
-Het samenvatten, vergelijken van, en eventueel een voorkeur uitspreken voor 2 of 3 artikelen (secundaire literatuur) in essay-vorm (max. 2 pg.).
In het leerlijnen-overzicht kan je vinden welke academische vaardigheden je bij dit vak oefent, en hoe deze bijdragen tot het bereiken van de eindtermen van de opleiding.

Studielast

5 ects

Literatuur

  • S. Marc Cohen, Patricia Curd, and C.D.C. Reeve, Readings in Ancient Greek Philosophy. From Thales to Aristotle (third edition), Hackett Publishing Company: Indianapolis/Cambridge 2005.

  • F. A. J. de Haas e.a., De Antieke Wijsbegeerte, een handboek, (beschikbaar gesteld via Blackboard).

Toetsing

Schriftelijk tentamen.

Rooster

Rooster BA1
Rooster keuzevakken GLTC semester 2

Informatie

Dr. R. M. van den Berg.

Blackboard

Beschikbaar stellen cursusmateriaal; informeren studenten.