Studiegids

nl en

Materiële cultuur en voorbereiding excursie

Vak
2009-2010

Beschrijving

Dit cursusonderdeel bestaat uit een historisch-topografische gerichte excursie naar één van de kerngebieden van de klassieke cultuur, waarin de studenten de directe confrontatie aangaan met de materiële voorwerpen en de architectuur van de oudheid binnen hun eigen context. De excursie wordt voorbereid in een aantal colleges.

Onderwijsvorm

Responsiecolleges ter voorbereiding; deelname excursie.

A la carte- en Contractonderwijs

Niet beschikbaar voor A la carte- of Contractonderwijs.

Toegangseisen

Deze excursie is toegankelijk voor BA2-studenten GLTC. Het gaat hier om een verplicht (en door de faculteit gedeeltelijk gesubsidieerd) onderdeel van het programma. Wie om wat voor reden dan ook meent niet mee te kunnen, dient z.s.m. contact op te nemen met de examencommissie GLTC. Als er plaatsen over zijn, worden deze via een intekenlijst beschikbaar gesteld voor (ouderejaars-)studenten GLTC. Deze studenten komen niet voor een subsidie van de faculteit in aanmerking.

Leerdoelen

Het verkrijgen van overzichtskennis van de Romeinse materiële overblijfselen uit de oudheid; kennismaken met een begrippenapparat voor het wetenschappelijk beschrijven daarvan.
Het aangaan van de confrontatie met materiële voorwerpen uit de oudheid en het in praktijk kunnen brengen van theoretische achtergrond;Oefening in het houden van een presentatie over een archeologisch object;Het bijbrengen van voldoende vertrouwdheid met het leven en reizen in het moderne Griekenland of Italië, als basis voor latere zelfeducatie.
In het leerlijnen-overzicht kan je vinden welke academische vaardigheden je bij dit vak oefent, en hoe deze bijdragen tot het bereiken van de eindtermen van de opleiding.

Studielast

5 ects

Rooster

Rooster BA2