Studiegids

nl en

Italiaans: Scriptie (onderzoek)

Vak
2009-2010

Disciplines
De scriptie sluit aan bij ? van de specialismen van de Opleiding Italiaanse Taal- en Letterkunde, te weten: de letterkunde van de Middeleeuwen en de Renaissance, moderne letterkunde, histori­sche taalkunde en moderne taalkunde.
De student kiest (tijdig!) een onderwerp uit een van bovenstaande vakgebieden.
Timing
Om te vermijden dat de student te laat aan de scriptie begint, is het van belang dat de student zich al vroeg (voor de aanvang van het derde studiejaar) ori?eeert op een scriptieonderwerp en dienaan­gaande concrete afspraken maakt.
Beoordeling
Scripties worden gezamenlijk beoordeeld door de scriptiebegelei­der en een tweede lezer.
Van de scriptie dienen twee exemplaren te worden ingeleverd; ? voor de docent en ? die later wordt teruggegeven aan de student.
N.B. 1: De student dient een goede studieplanning te maken en, voor wat betreft de datum van inlevering, rekening te houden met de onderwijsvrije perioden (zie Jaarindeling in deze studiegids).
N.B. 2: Wordt de studie afgerond v?1 september, maar valt de buluitreiking in september, dan kan inschrijving voor het nieuwe studiejaar achterwege blijven. De studiefinanciering vervalt dan per 1 september
.N.B. 3: De bachelorstudie kan pas worden afgerond als, naast alle andere verplichte studieonderdelen, ook de eindscriptie is beoor­deeld met een voldoende (6) of hoger.
De laatste inleverdatum van de scriptie is 15 juni.

Onderwijsvorm

Begeleide zelfstudie

Literatuur

Inleidende literatuur: U. Eco, Come si fa una tesi de laurea.

Toetsing

Werkstuk

Contact

e.m.t.poolman@hum.leidenuniv.nl