Studiegids

nl en

Bachelorproject Gezinspedagogiek

Vak
2009-2010

Coördinator

Mw. drs. L. van Rosmalen.

Doel en inhoud

Zie voor een algemene omschrijving van het bachelorproject de tekst op de blackboard pagina Bachelorproject Gezinspedagogiek.
Voor dit vak zijn alle eindtermen van de Bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van toepassing.

Onderwijsvormen

Het bachelorproject start in blok 2 van het eerste semester.

Werkveldprojecten
De afdeling AGP-D probeert zoveel mogelijk vacatures vanuit het werkveld aan te bieden. Deze worden aan het begin van het collegejaar bekend gemaakt via de Blackboardpagina Bachelorprojecten AGP-D.
Studenten mogen ook zelf een werkveldproject opzoeken. Daarbij moet met het volgende rekening worden gehouden:

  • het project dient plaats te vinden binnen een instelling/organisatie in een praktijkveld dat relevant is voor de differentiatie Gezinspedagogiek;

  • de student moet vanuit de instelling adequate begeleiding ontvangen;

  • het projectvoorstel moet voor aanvang van het collegejaar aan de coördinator bachelorprojecten AGP-D, mw. drs. L. van Rosmalen, voorgelegd worden.
    Bij werkveldprojecten is er altijd een interne en een externe begeleider.

Onderzoeksprojecten
Er is een beperkt aantal plaatsen binnen de lopende onderzoeken van de afdeling Algemene en Gezinspedagogiek – Datatheorie (AGP-D). Deze plaatsen worden aan het begin van het studiejaar via de blackboardpagina Bachelorproject Gezinspedagogiek bekend gemaakt.

Toetsing

Het bachelorproject wordt afgesloten met een individueel eindverslag. Meer informatie over de eisen waaraan het verslag moet voldoen zijn te vinden op de blackboard pagina Bachelorproject Gezinspedagogiek.

Rooster

Rooster Bachelorproject

Inschrijving

De bachelorprojecten Gezinspedagogiek worden aan het begin van het collegejaar via de blackboardpagina Bachelorprojecten Gezinspedagogiek bekendgemaakt. De inschrijving (eind september/begin oktober) geschiedt via inschrijfformulieren (te verkrijgen op de Blackboardpagina Bachelorprojecten AGP-D).

Begeleider en student stellen een contract op, dat tevens door de coördinator bachelorprojecten AGP-D ondertekend dient te worden. Het contract is eveneens op te vragen via de blackboardpagina Bachelorproject Gezinspedagogiek. Alle partijen ontvangen een kopie van het contract.

Blackboard

Bachelorproject Gezinspedagogiek
http://blackboard.leidenuniv.nl/?tab=courses&url=/bin/common/course.pl?course_id=_8100_1
Bachelor Atelier
http://blackboard.leidenuniv.nl/?tab=courses&url=/bin/common/course.pl?course_id=_7184_1

Opmerkingen

Procedure
Op een aantal momenten in het collegejaar worden er colleges aangeboden, waarin procedurele en inhoudelijke zaken besproken zullen worden. Sommige hiervan zijn verplicht.
Het eerste college is aan het begin van het collegejaar (september). Hier zal de inschrijvingsprocedure en de vorm en inhoud van bachelorprojecten toegelicht worden.