Studiegids

nl en

Paper als zelfstudie bij de gevolgde Themacursus

Vak
2009-2010

Beschrijving

In de paper wordt een aspect/onderwerp uitgewerkt dat in een van de hoorcolleges uit de gevolgde cursussen aan de orde is gekomen. Er kan een aspect/onderwerp worden gekozen dat aansluit bij de hoofdvakstudie en/of de eigen interesse. De student mag dit aspect/onderwerp zelf kiezen, maar dient te overleggen met de coördinator van het Keuzepakket Kunstgeschiedenis in verband met de haalbaarheid van het literatuuronderzoek.

De paper is een kritische literatuurstudie. Dit wil zeggen: van een onderwerp/probleemstelling wordt zowel een inhoudelijke als een analytische literatuurvergelijking gemaakt.
In de UB of een andere kunst- of architectuurhistorische vakbibliotheek zoekt u literatuur via de gebruikelijke kanalen. Met de begeleidende docent kan worden overlegd als niet duidelijk is hoe gezocht moet worden.

De gevonden literatuur wordt vergeleken en geanalyseerd m.b.t. onderwerp/probleemstelling.
Dit houdt in:
1) verschillende boeken of artikelen over het onderwerp waarop de probleemstelling betrekking heeft vergelijken door na te gaan hoe deze boeken of artikelen de probleemstelling behandelen (of helemaal niet bijvoorbeeld), wat de in deze literatuur gebruikte bronnen zijn, of de bespreking van het onderwerp/probleemstelling kritisch is of niet en juist heel algemeen oppervlakkig enzovoort.
2) ingaan op wat er in de gevonden literatuur inhoudelijk wordt beweerd t.a.v. uw probleemstelling/onderwerp. Daarvoor dient het onderwerp/de probleemstelling via deelvragen (of paragrafen) te worden benaderd.

Onderwijsvorm

Zelfstudie

Toegangseisen

Men dient eerst 20 ects te hebben behaald voordat men met de paper begint

Leerdoelen

nvt

Studielast

5.0 ects

Literatuur

Zie desbetreffende werkgroepen

Toetsing

Schriftelijk werkstuk

Rooster

Zie Rooster 2009-2010

Informatie

Voor meer informatie: m.h.groot@hum.leidenuniv.nl

Aanmelden

Via U-twist

Blackboard

nvt