Studiegids

nl en

Bachelorproject Orthopedagogiek

Vak
2009-2010

Coordinator

Mw. drs. S. Richter.

Doel en inhoud

Het bachelorproject bij de afdeling orthopedagogiek wordt ingevuld als onderzoeksproject. In het bachelorproject verdiept de student zich in een orthopedagogisch thema. De student richt zich op een vraagstelling, leest literatuur, verzamelt en analyseert gegevens met betrekking tot de vraagstelling, trekt een conclusie, en legt deze stappen vast in een verslag.
Er worden projecten aangeboden op het terrein van ontwikkelingsstoornissen, neuropedagogiek en jeugdzorg.

De doelstellingen zijn:

  • Intensieve kennismaking met het onderzoeksterrein van de orthopedagoog;

  • Integratie van eerder in de opleiding aangeleerde kennis en vaardigheden met de praktijk van het wetenschappelijk onderzoek op terrein van de orthopedagogiek;

  • Het verwerven van verdere relevante kennis en vaardigheden en inzicht m.b.t. het wetenschappelijk onderzoek op terrein van de orthopedagogiek;

  • Leren zelfstandig en verantwoordelijk mee te functioneren in een project (professionele houding);

  • Zicht krijgen op de eigen mogelijkheden en beperkingen, zowel met betrekking tot vaardigheden als met betrekking tot het persoonlijk functioneren.

Voor dit vak zijn alle eindtermen van de Bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van toepassing.

Onderwijsvormen

De student doet een individueel onderzoek in een groepsgewijze begeleidingsstructuur. De student maakt een individueel projectvoorstel, schrijft een individueel eindverslag en verzorgt een presentatie over het project.

Toetsing

Op grond van aanwezigheid, functioneren, individueel projectvoorstel, individueel projectverslag, eventuele geleverde producten en presentatie. Als het projectvoorstel onvoldoende is kan het onderzoek geen doorgang vinden.

Rooster

Rooster Bachelorproject

Inschrijving

In het eerste blok van het eerste semester vindt een inschrijving plaats. Deze wordt aangekondigd via een mail aan alle bachelorstudenten en via de mededelingenrubriek op de website van pedagogiek.

Opmerkingen

Voor verdere informatie zie de blackboardsite Bachelorprojecten orthopedagogiek.
Het hier beschreven bachelorproject is geen onderdeel van het schakeltraject voor HBO-afgestudeerden. Dit traject heeft een eigen, aangepaste versie van het bachelorproject.