Studiegids

nl en

Methoden en technieken van letterkundig, taalkundig en historisch onderzoek - Cultuurwetenschap II

Vak
2010-2011

Toegangseisen

Propedeuse Nederlandkunde/Dutch Studies.

Beschrijving

In dit college wordt geleerd zelfstandig onderzoek te verrichten en schriftelijk vast te leggen op het gebied van de oudere en moderne letterkunde, taalkunde, vaderlandse geschiedenis en kunstgeschiedenis. Opdrachten vanuit verschillende invalshoeken moeten uiteindelijk leiden tot verslagen, waarin op systematische wijze en in goed Nederlands verslag wordt gedaan van het verrichte onderzoek.

Leerdoelen

De deelnemers leren zelfstandig onderzoek te verrichten op het gebied van letterkunde, geschiedenis, kunstgeschiedenis en taalkunde, en daarvan schriftelijk verslag te doen.

Rooster

Zie het rooster van de opleiding Dutch Studies.

Onderwijsvorm

Werkcollege: aanwezigheid verplicht

Toetsing

Het cijfer wordt bepaald op basis van de werkstukken.

Blackboard

Bij dit college wordt gebruik gemaakt van Blackboard voor het studiemateriaal en het inleveren van opdrachten.

Literatuur

  • Studiemateriaal op Blackboard.

Aanmelden

Via uSis.

Contact

Prof. O.J. Praamstra
Dr. J. Caspers

Opmerkingen

Overzicht: De eerste weken leren de deelnemers de Nederlandse regels voor het samenstellen van een academisch werkstuk. In de weken daarna krijgen ze specifieke colleges voor letterkunde en geschiedenis (docent Praamstra), taalkunde (docent Caspers) en kunstgeschiedenis (docent Boers). In het programma zijn excursies opgenomen naar verschillende bibliotheken.
Alle opgedane kennis moet worden toegepast in zelfstandig verricht onderzoek, waarvan verslag wordt gedaan in drie schriftelijke werkstukken die aan alle academische eisen voldoen.