Studiegids

nl en

Frans: Histoire & Civilisation I

Vak
2010-2011

Toegangseisen

Beschrijving

Inleidend college over belangrijke historische gebeurtenissen in de periode 1789-1968. Tevens wordt aandacht besteed aan maatschappelijke en culturele verschijnselen die voor het Frankrijk van de 19de en 20ste eeuw kenmerkend zijn.

Leerdoelen

Het verwerven van kennis over en inzicht in het Frankrijk van de 19de en 20ste eeuw. Dit college beoogt ook de literaire werken die bij de literatuurcolleges bestudeerd worden in een bredere historische, sociale en culturele context te plaatsen.

Rooster

Semester II, dinsdag 11-13 uur.

Onderwijsvorm

Hoorcollege. Afhankelijk van de groepsgrootte kan het college de vorm krijgen van een werkgroep met mondelinge presentaties en/of een kort werkstuk.

Toetsing

Twee deeltoetsen (2 × 50%). Afhankelijk van de groepsgrootte kan het college de vorm krijgen van een werkgroep met mondelinge presentaties en/of een kort werkstuk.

Blackboard

Er wordt voor deze cursus gebruik gemaakt van Blackboard

Literatuur

  • Aan te schaffen : Gérard Labrune & Philippe Toutain, L’histoire de France, Paris (Nathan), 2007 (of latere editie). ISBN : 978-2-09-160429-9

Aanmelden

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Studeren à la carte willen volgen (zonder tentamen), vinden hier informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Aanmelden via uSis.
Deadlines voor inschrijving:

  • Eerste semester: –

  • Tweede semester: –

Contact

Prof.dr P.J. Smith

Overzicht