Studiegids

nl en

Inleiding Dramatische Media

Vak
2010-2011

Toegangseisen

Beschrijving

In een reeks hoor- en kijkcolleges oriënteren wij ons op de mediumspecifieke eigenschappen van theater en film. In het eerste blok bespreken we de verschillende middelen die film- en theatermakers tot hun beschikking hebben om verhalen te vertellen. We kijken daarbij onder andere naar dialoog, acteerstijlen, licht, decor, cinematografie, editing, en het gebruik van geluid en muziek. De opgedane inzichten zullen worden getoetst tijdens een bezoek aan een theatervoorstelling en een filmvertoning. Daarnaast zullen we aan de hand van een tweetal rondleidingen en een workshop met een theatermaker de theaterpraktijk bestuderen.

Leerdoelen

Oriëntatie op de mediumspecifieke eigenschappen van theater en film.

Rooster

Collegerooster

Onderwijsvorm

Hoorcollege

Toetsing

Paper en Tentamen

Blackboard

Blackboard wordt ingezet ter info aan studenten

Literatuur

Nader bekend te maken

Aanmelden

Studenten die willen deelnemen aan deze colleges moeten zich daarvoor aanmelden via het Universitair Studenteninformatiesysteem (uSis).

Informatie en inschrijving voor keuzevakken kun je hier vinden.

Studeer je aan een andere universiteit en wil je inschrijven voor keuzevakken bij Literatuurwetenschap te Leiden, dan kun je dat doen met behulp van het Formulier Gaststudent. Niet-Leidse studenten kunnen meer informatie over keuzevakken inwinnen bij Eefje Broere (tel. 071 527 6485).

Belangstellenden die deze cursus in het kader van A la carte onderwijs willen volgen (zonder tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.
Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc. 5543B3005H

Contact

Bij de docent, dhr. Y. Horsman

Opmerkingen

Voor meer informatie, zie ook de eigen website van de opleiding Literatuurwetenschap