Studiegids

nl en

Grafische vormgeving 1

Vak 2011-2012

Toegangseisen

Toelating via bespreking van een zelfgemaakte opdracht.
Ontwerp geheel naar eigen inzicht twee cd-hoesjes in twee verschillende stijlen. Je bent vrij in het kiezen van je onderwerp. De ontwerpen mogen ook op een laptop worden getoond.

De toelatingsgesprekken voor Grafische vormgeving zijn op dinsdag 31 augustus 2010 tussen 17.00 -19.00 uur.
Studenten die zich hebben aangemeld voor dit keuzevak krijgen tijdig bericht hoe laat ze ingeroosterd zijn en waar het gesprek plaatsvindt.

Beschrijving

Dit vak heeft tot doel je alle fasen en facetten van het ontwerpproces te leren hanteren. Je doet kennis op en krijgt inzicht in de relatie tussen communicatiedoel, tekst, beeld en vorm. gegeven.

Leerdoelen

Bovendien is het de bedoeling dat je een kritische instelling en een eigen visie op het grafisch ontwerpen leert ontwikkelen, dat je leert omgaan met formele en inhoudelijke beeldmiddelen en dat je technische vaardigheden opdoet. Verder wordt aan de hand van opdrachten onder meer aandacht besteed aan het ontwerpen van boekomslagen, boekjes, postzegels, infographics, affiches, en worden er vrije opdrachten

Rooster

1ste semester. De lessen vinden plaats in het gebouw van de KABK (Prinsessegracht 4, Den Haag), dinsdag van 19.00-21.30 uur. 1ste les: 7 september.

Onderwijsvorm

Theorie, instructie- en praktijklessen, opdrachten, individuele begeleiding en groepsbesprekingen, groepsdebatten.

Toetsing

Individuele beoordeling op grond van de werkstukken aan het einde van het vak.

Blackboard

Geen blackboard aanwezig

Literatuur

Alle toepasbare materialen en gereedschappen, computer hardware en software, tijdschriften, boeken en audiovisuele middelen.

Aanmelden

Dave Willé, e-mail: academiederkunsten@kabk.nl
Aanmeldingsformulier krijg je toegestuurd en een verklaring van geen bezwaar die ondertekend moet worden door eigen studiecoordinator.

Contact

Informatie: Frits Deys, e-mail: deys@xs4all.nl
Dave Willé, e-mail: academiederkunsten@kabk.nl