Studiegids

nl en

Frans: Taalvaardigheid A (keuzevak voor niet hoofvakstudenten Frans)

Vak
2011-2012

Toegangseisen

Let op! Dit is geen absoluut beginnersvak. Voor dit keuzevak geldt een minimum aanvangsniveau, nl. drie tot vier jaar Frans op VWO niveau (niveau A1).

Beschrijving

Sinds een paar jaar biedt de opleiding Frans een speciaal voor bijvakkers bestemd onderdeel Taalvaardigheid aan. Dit bestaat uit Taalvaardigheid A (5 ECTS 1e semester) en Taalvaardigheid B (5 ECTS 2e semester).
Binnen het college Taalvaardigheid A ligt de nadruk op grammatica, verwerving van vocabulaire en de uitspraakregels van het Frans. Op deze manier wordt een goede basis gelegd voor Taalvaardigheid B, waar de nadruk meer zal liggen op spreek- en luistervaardigheid. De colleges voor Taalvaardigheid B vinden plaats in het talenlaboratorium. Tijdens beide colleges train je lees- en schrijfvaardigheid aan de hand van opdrachten en oefeningen. Tevens werk je in zelfstudie met het speciaal voor onze studenten ontworpen computerprogramma Logigram als ondersteuning.

Leerdoelen

Dit programma biedt bijvakkers de kans om, in een rustiger tempo, met minder uren college per week dan de hoofdvakkers, het voor bijvakkers vereiste eindniveau B1 te halen.

Rooster

Collegerooster

Onderwijsvorm

Hoor- werkcollege.

Toetsing

Tentamen en herkansing in januari.

Blackboard

ja.

Literatuur

  • Contexte, Woordenschat met oefeningen Frans, Intertaal, ISBN13: 9789460300172

  • B. Dijkzeul, M. Dijkzeul, Grammaire Essentielle, Nijgh Versluys, Baarn (+ antwoordenboekje). ISBN: 90 6049 475 XT

  • J.F. Matter, Uitgesproken Frans, De Werelt, Amsterdam (+ cd-rom), ISBN: 9789071317033

Aanmelden

Aanmelden als student via uSis
Voor dit keuzevak geldt een maximum aantal plaatsen: 50.

Contact

Mw. dr. J.S. Doetjes

Opmerkingen

Dit vak vormt een goede voorbereiding op andere vakken binnen de opleiding Franse taal en cultuur zoals Le Français Juridique en Civilisation I en/of II. Ook is het volgen van dit vak en het vervolgvak Taalvaardigheid B raadzaam voor studenten die een studieverblijf in Frankrijk overwegen.