Studiegids

nl en

College gastschrijver

Vak
2013-2014

Toegangseisen

Beschrijving

Joke van Leeuwen (1952) is de nieuwe gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vanaf begin september tot begin december 2013 zal zij een aantal werkcolleges geven. De Leidse gastschrijver houdt gewoonlijk ook de Albert Verwey-lezing over een bepaald aspect van de (Nederlandse) literatuur. Daarnaast worden er nog een of twee andere publieke optredens georganiseerd.
Aan de hand van voorbeelden – teksten, beelden, filmbeelden – praat de docent met de deelnemers over aard, overeenkomsten, verschillen tussen schrijfstijlen, dialoogstijlen en genres. Hierbij komen volwassenenproza en –poëzie, kinderliteratuur, liedteksten en (al dan niet gezocht-)humoristische teksten aan bod. Uitgaande van een thema krijgen de studenten iedere week een korte schrijfopdracht, die tijdens het college wordt besproken. De studenten wordt gevraagd voor hun eerste werkcollege een boek mee te brengen dat hen kort daarvoor of vroeger in hun jeugd zeer aansprak.

Leerdoelen

Rooster

wo 15.00-17.00
wo 18.30-20.15

Onderwijsvorm

Werkcollege. Er zijn twee colleges gepland waaraan maximaal 2 × 15 studenten kunnen deelnemen.

Toetsing

Zie onder Beschrijving

Literatuur

– Secundaire literatuur: wordt tijdens ### Aanmelden

Via uSis

Dit college is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Informatie voor belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen

Deadlines voor inschrijving:

20 augustus 2013

Contact

mw. dr. K.J.J. (Korrie) Korevaart (secretaris Commissie Gastschrijver)
Tel. 071 527 3084
E-mail: kjj.korevaart@hum.leidenuniv.nl of gastschrijver@hum.leidenuniv.nl

Opmerkingen

N.B. Studenten Nederlands kunnen deze 5 ects alleen laten meetellen in hun bijvak- c.q. minorruimte. Het college vervangt niet een van de werkgroepen of andere onderwijseenheden uit het verplichte programma!!