Studiegids

nl en

Case study

Vak
2013-2014

Toegangseisen

Toegankelijk voor zowel tweede- als derdejaars studenten van het honours college traject Bèta en Life Science. Keuze onderdeel.

Beschrijving

In deze case study werk je in een multidisciplinair team aan een echte vraag vanuit een start-up bedrijf.

Ben jij benieuwd of innovaties binnen het bedrijfsleven altijd nuttig zijn? Ben jij bereid om met verschillende belanghebbenden uit een industriële tak te praten om de impact van een innovatie met maatschappelijke waarde te voorspellen? Dan is deze case study iets voor jou!

In deze case study werk je in een multidisciplinair team aan een echte vraag vanuit een start-up bedrijf. Je werkt in het najaar (okt-nov) gedurende ongeveer 7 weken gemiddeld 4 uur per week aan deze opdracht. De precieze planning van de werkzaamheden wordt bepaald in overleg tussen het start-up bedrijf en de deelnemers. Je leert hierdoor te werken met collega’s uit verschillende studierichtingen en je draagt bij aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Slechts 3 studenten (2e- en 3e-jaars bachelor) krijgen de kans om deel te nemen aan deze uitdagende case study. Zijn er meer belangstellenden dan zal worden geselecteerd aan de hand van een motivatiebrief. Deze case study wordt georganiseerd i.s.m. de Stichting Honours Community.

Onderwijsvorm

De opdracht wordt in overleg met het bedrijf bepaald.

Literatuur

Relevante literatuur wordt aangereikt door het bedrijf.

Beoordeling

Het product dat moet worden geleverd en de wijze van beoordeling ervan wordt in overleg met het bedrijf nader bepaald.

Rooster

Periode van ongeveer 7 weken, 4 uur per week. Start- en einddatum zijn te bepalen in overleg.

Contact

honourscollege@edufwn.leideuniv.nl