Studiegids

nl en

Loopbaanvoorbereiding voor derdejaars BA CA-OS

Vak
2013-2014

Beschrijving

Zie voor de volledige beschrijving van het bachelortutoraat het tabblad Arbeidsmarktoriëntatie .

De volgende vragen en onderwerpen staan centraal gedurende het derde bachelorjaar CA-OS:

 • Voorlichting over het MA programma: Wat ga ik na de BA doen? Hoe past dit bij mijn carrièreplanning?

 • Antropologen carrièredag: Wat doen anderen? Hoe zijn ze daar gekomen? Wat willen werkgevers van me?

 • Sollicitatietraining: Hoe vind ik een baan? Hoe profileer ik mij? Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief? Hoe kan ik goed netwerken? Hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor? Enz.

Rooster:

 • 8 november 2013 en 7 maart 2014: Masterdagen van de Universiteit Leiden. Locatie wordt bekendgemaakt via de website www.mastersinleiden.nl . Meeste Nederlandse universiteiten houden hun mastervoorlichting in november en maart. Voor info over de masters van andere universiteiten kun je terecht op de websites van betreffende universiteiten.

 • Eind november 2013: Carrièredag voor antropologen. Aan de hand van gesprekken met afgestudeerde antropologen krijg je antwoord op de volgende vragen: Hoe kun je wat je tijdens je studie leert, omzetten naar kwalificaties die nodig zijn voor de arbeidsmarkt? Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat kan ik tijdens mijn studie al doen om later mijn droombaan te krijgen? Hoe moet je netwerken? Hoe zit de arbeidsmarkt in elkaar? De dag wordt afgesloten met een Speeddate met alumni en een borrel.

 • 3, 10 en 16 december 2013, 13-15 uur: Korte sollicitatiecursus door Loopbaancentrum, met o.a. aandacht voor loopbaanoriëntatie, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken.
  Locatie: 1A09 (op 3 dec.), 5A41 (op 10 dec.) en 1A03 (op 16 december).
  Aanmelding via de mail aan Thijs Jan van Schie (zie e-mail aders onderaan).
  NB. Bij voldoende animo wordt de cursus herhaald op 13, 20 en 27 mei 2014

Afronding

Loopbaanvoorbereiding wordt niet getoetst en er worden geen studiepunten toegekend. Tijdens de bijeenkomsten worden opdrachten opgegeven die naar behoren dienen te worden uitgevoerd. Deelname wordt aan alle CA-OS studenten sterk aangeraden.

Studiemateriaal

Voor deze cursus hoef je geen studiemateriaal aan te schaffen. Informatie en opdrachten worden verstrekt tijdens de bijeenkomsten.

Contact en coördinatie:

Drs. Thijs Jan van Schie, t.j.van.schie.2@fsw.leidenuniv.nl , tel. 071-527 3852.
NB: De activiteiten rondom arbeidsmarktoriëntatie worden georganiseerd in nauwe samenwerking met het Studenten Loopbaancentrum. Kijk voor aanvullend advies en/ of specifieke cursussen op www.fsw.leidenuniv.nl/studenten/loopbaanservicefsw .