Studiegids

nl en

Loopbaanvoorbereiding voor derdejaars BA CA-OS

Vak
2014-2015

Beschrijving

Zie voor de volledige beschrijving van het bachelortutoraat het tabblad Arbeidsmarktoriëntatie .

De volgende vragen en onderwerpen staan centraal gedurende het derde bachelorjaar CA-OS:

 • Voorlichting over het MA programma: Wat ga ik na de BA doen? Hoe past dit bij mijn carrièreplanning?

 • Antropologen carrièredag: Wat doen anderen? Hoe zijn ze daar gekomen? Wat willen werkgevers van me?

 • Sollicitatietraining: Hoe vind ik een baan? Hoe profileer ik mij? Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief? Hoe kan ik goed netwerken? Hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor? Enz.

Rooster:

 • 10 oktober 2014: Masterdag van de Universiteit Leiden, met o.a. informatie over de master CA-OS. Meld je aan via www.mastersinleiden.nl.
  De meeste Nederlandse universiteiten houden hun mastervoorlichting in het najaar en het voorjaar. Voor info over de masters van andere universiteiten kun je terecht op de websites van betreffende universiteiten.

 • 6 november 2014, 13-15 uur zaal 1A01: Stagepresentaties: Studenten vertellen over hun stageprojecten

 • 19 november 2014, 11-15 uur, zaal SA49: Sollicitatiemiddag met aandacht voor: sollicitatiebrieven, profilering, CV, LinkedIn, netwerken en sollicitatiegesprekken enz.
  Aanmelding via de mail aan Thijs Jan van Schie (zie e-mail aders onderaan).
  NB. Bij voldoende animo wordt de cursus herhaald eind mei 2015.

 • 6 februari 2015: Masterdag van de Universiteit Leiden, met o.a. informatie over de master CA-OS. Meld je aan via www.mastersinleiden.nl.
  Voor info over de masters van andere universiteiten kun je terecht op de websites van betreffende universiteiten.

 • Maart 2015: FLOW – Facultaire Loopbaanoriëntatie Dag. Verdere informatie volgt via Blackboard en de website van de FSW.

 • 13 april 2015, 13-19 uur: Antropologen Carrièredag. Aan de hand van gesprekken met afgestudeerde antropologen krijg je antwoord op de volgende vragen: Hoe kun je wat je tijdens je studie leert, omzetten naar kwalificaties die nodig zijn voor de arbeidsmarkt? Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat kan ik tijdens mijn studie al doen om later mijn droombaan te krijgen? Hoe moet je netwerken? Hoe zit de arbeidsmarkt in elkaar? De dag wordt afgesloten met een Speeddate met alumni en een borrel.

 • 4 mei 2015, 13-17 uur (zaal volgt): Stagepresentaties: Studenten vertellen over hun afgeronde stageprojecten

 • eind mei 2015: Sollicitatiemiddag met aandacht voor: sollicitatiebrieven, profilering, CV, LinkedIn, netwerken en sollicitatiegesprekken a.d. Deze bijeenkomst gaat alleen door bij voldoende animo.
  Aanmelding via de mail aan Thijs Jan van Schie (zie e-mail aders onderaan).

Afronding

Loopbaanvoorbereiding wordt niet getoetst en er worden geen studiepunten toegekend. Tijdens de bijeenkomsten worden opdrachten opgegeven die naar behoren dienen te worden uitgevoerd. Deelname wordt aan alle CA-OS studenten sterk aangeraden.

Studiemateriaal

Voor deze cursus hoef je geen studiemateriaal aan te schaffen. Informatie en opdrachten worden verstrekt tijdens de bijeenkomsten.

Contact en coördinatie:

Drs. Thijs Jan van Schie, t.j.van.schie.2@fsw.leidenuniv.nl , tel. 071-527 3852.
NB: De activiteiten rondom arbeidsmarktoriëntatie worden georganiseerd in nauwe samenwerking met het Studenten Loopbaancentrum. Kijk voor aanvullend advies en/ of specifieke cursussen op www.fsw.leidenuniv.nl/studenten/loopbaanservicefsw .