Studiegids

nl en

Language & Communication

Vak
2015-2016

Leerdoelen

Studenten die deze module afgerond hebben: – hebben kennis opgedaan over recente theorieën en wetenschappelijke bevindingen op het gebied van taal, de psycholinguistiek en de neurolinguistiek. – hebben kennis opgedaan over recente theorieën en wetenschappelijke bevindingen op het gebied van vergelijkend cognitie-onderzoek. – hebben kennis opgedaan over communicatiesystemen van mensen en dieren en de ontwikkeling daarvan – begrijpen het verschil tussen taal en communicatie, en de interacties tussen taal en communicatie – hebben kennis over bepaalde experimentele methoden en modellen – begrijpen de verschillen en overeenkomsten tussen vocaal leren door mensen en dieren.

Beschrijving

Deze cursus behandelt experimentele en vergelijkende analyses van cognitie op het gebied van taal en communicatie bij mensen en dieren. Speciale aandacht gaat uit naar experimenteel onderzoek naar het menselijk taalvermogen en naar recent vergelijkend onderzoek naar zebravinkenzang en menselijke spraak.

Literatuur

Artikelen

Toetsing

2-3 korte toetsen (‘dagtoetsen’), actieve deelname aan de discussies en de colleges, en korte presentatie en 1 A4 paper.