Studiegids

nl en

Minor

Vak
2017-2018

Een minor is een samenhangend pakket aan vakken voor 30 ECTS die als zodanig wordt aangeboden door een universiteit ter kennismaking met een wetenschappelijke disipline of onderwerp.

Minor binnen de Universiteit Leiden

Ter invulling van je vrije keuzeruimte van het derde jaar CA-OS, kun je een van de Leidse minoren volgen. Zie het aanbod in de studiegids van 2017-18. De keuze is groot, maar bij sommige minoren zijn er ook speciale toegangseisen. En uiteraard is het niet mogelijk om de minor CA-OS te volgen, omdat je de vakken van deze minor al binnen jouw bachelor doet.
Voor Leidse minoren schrijf je je in via Usis tussen 1 mei en 15 augustus 2017.
Voor toevoeging van de minor aan je bachelorprogramma CA-OS in Usis, neem contact op met het Onderwijs Servicecentrum van de FSW.

Minor aan een andere Nederlandse universiteit

Indien je graag een minor volgt aan een andere universiteit, moet je zelf zorgdragen voor de inschrijving als "gaststudent" aan die universiteit en aanmelding volgens de regels aldaar.
Met de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft UL een overeenstemming bereikt die het makkelijker maakt om studenten uit te wissellen voor het volgen van de minoren. Dat maakt de aanmelding en inschrijving iets eenvoudiger (lees meer hierover op de UL-website).
Om dit soort minor toe te voegen aan je bachelor CA-OS moet je na afronding van de minor een verzoekschrift in Usis indienen (zie tabblad keuzevakken, situatie 3).