Studiegids

nl en

Een master BTW-vak van bepaalde fiscale zusterfaculteiten

Vak
2019-2020

Het accent indirecte belastingen

Het accent indirecte belastingen is een samenwerking tussen Tilburg University, Maastricht University, de Vrije Universiteit Amsterdam van de Universiteit van Leiden. Het accent biedt een verdere verdieping op het vak omzetbelasting en een verbreding doordat aandacht wordt besteed aan het douanerecht en accijnzen. Het accent indirecte belastingen wordt mogelijk gemaakt door de zes grote belastingadvieskantoren en de Belastingdienst.

Opleiding Je blijft gewoon je opleiding volgen, maar onderscheidt je van de rest. Het accent is onderdeel van je masteropleiding. Het accent beslaat de volgende onderdelen:

  • European Value Added Tax (Maastricht University), 1e semester, sept-okt op maandag

  • Profileringsvak Verdieping BTW (Universiteit Leiden), 1e semester, okt-dec op woensdag

  • Capita selecta omzetbelasting (Tilburg University), 2e semester, feb-jun op woensdag

  • Indirect Tax Assurance (Tilburg University), 2e semester feb-mrt op woensdag

  • Indirecte belastingen en internationale handel (Vrije Universiteit Amsterdam), 2e semester, april-juni op vrijdag

Inschrijving Inschrijven Bij je inschrijving aan de universiteit kies je voor het accent indirecte belastingen. Zorg ervoor dat je daarnaast ook inschrijft via het formulier op de website: Indirecttax. Zo komt de informatie bij de coördinator van het accent terecht. Wegens privacy redenen mogen de universiteiten geen gegevens rechtstreeks verstrekken. De coördinator zal dan contact met je opnemen over de inschrijvingen aan de externe universiteiten.

Kosten Als student kost het niets extra’s, naast het reizen naar de andere universiteiten. Je bent voor je eigen opleiding ingeschreven aan jouw universiteit en betaalt daarvoor collegegeld. Het staat je als student dan vrij om aan andere universiteiten binnen Nederland vakken te volgen.

Contact Accent@tilburguniversity.edu